reklama 11A

Další epický finiš. Crystal Oceana tentokrát udolal tříletý Japan

ikonka

Tříletý hnědák Japan z tréninku Aidana O'Briena se zlepšuje s každým dalším startem. Po třetím místě v Epsom Derby a červencovém vítězství v Grand Prix de Paris zazářil i v Yorku, kde na scéně grupy 1 nechal za sebou Crystal Oceana.
21.08.2019 17:38  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejvýše hodnocený kůň světa Crystal Ocean podruhé v rozmezí jednoho měsíce potvrdil pověst obrovského bojovníka - a podruhé odešel těsně poražen z grupy 1.
 
Poté, co koncem července o krk podlehl Enable v King George VI and Queen Elizabeth Stakes, ho v dramatickém finiši středečních Juddmonte International Stakes (Gr.1, 2000 m) v Yorku o hlavu udolal tříletý Japan v barvách irského Coolmoru.
 
Crystal Ocean pod Jamesem Doylem strávil velkou část dostihu na druhém místě v těsném kontaktu se špicí a v cílové rovině razantně nastoupil. Hnědák ze stáje Evelyna de Rothschilda vypadal 300 metrů před cílem jako vítěz, ale za distancí přišel velký nápor Japana s Ryanem Moorem.
 

Čtěte také: Nejtěžší finiš Frankieho Dettoriho. Proč celý svět mluví o Enable

 
Favorit sice podobně jako minule v Ascotu bojoval až do samého konce, ale u cílového mezníku měl hlavu vpředu Japan. O další délku zpět finišoval třetí Elarqam.
 
"Má skvělou povahu. Od doby, kdy tady v Yorku doběhl čtvrtý v Dante Stakes, se neustále zlepšuje. Dnes to byla velmi tvrdá bitva a on neudělal špatný pohyb," citoval Racing Post Ryana Moorea, který zúročil i dokonalou znalost svého soupeře. S Crystal Oceanem totiž v posledních dvou sezonách vyhrál pět dostihů. 
 
Trenér Aidan O’Brien slaví šesté vítězství v Juddmonte International, pro třetího z letošního britského derby Japana to bylo druhé vítězství v grupě 1 za sebou. To první se zrodilo v červencovém Grand Prix de Paris.
 
 
Foto: Japan (vlevo) v letošním Epsom Derby, foto: Petra Mikesková




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE