reklama 11A

Dajana Pfeifer: Největší motivací je předvést důvěru mezi mnou a koněm

ikonka

Součástí koňské show, která bude doprovázet sportovní výkony nejlepších parkurových jezdců a koní světa při listopadové GC Prague Playoffs, bude akrobatka a jezdkyně Dajana Pfeifer. Němka předvede v působivém vystoupení své pevné pouto s koňmi.
27.09.2023 11:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Dajana Pfeifer patří k hvězdám jezdeckého show programu, který čeká návštěvníky při letošní Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Zvířaty je tato německá umělkyně obklopená celý život. „Narodila jsem se do rodiny jezdců a artistů. Od dětství jsem se učila tanec a akrobacii a o něco později jsem v sobě objevila lásku ke zvířatům.“
 
Právě tyto prvky, akrobacii, tanec a jízdu na koni, obsahují čísla, která předvádí. V hlavní roli při veřejných vystoupeních byla už jako šestileté dítě, v devíti letech měla drezurní představení se čtyřmi poníky. „Od mala jsem byla vychovávaná mezi koňmi. Vše se zaměřovalo na koně a náš společný výkon,“ popisuje Dajana s tím, že jiná cesta než do profesionálního světa jezdeckých show ani nemohla vést.
 
„Práce se zvířaty je moje vášeň. Mým velkým přáním je inspirovat, oslovit publikum novými nápady, přicházet s novými rekvizitami,“ říká Dajana, jejíž hlavní rekvizitou při nejznámějším vystoupení jsou velké plochy látky, které dotváří atmosféru. Příprava na představení jí zabírá mnoho času, ale výsledek vždy stojí za to. „Třeba právě moje číslo s látkami jsem pilovala rok, než jsem mohla vyjít poprvé před publikum.“
 

Bez stresu a tlaku

Dajana si zakládá na tom, že trénink koní probíhá bez stresu. „Je pro mě velice důležité, aby se koně necítili pod tlakem, aby se netrénovalo takzvaně na sílu. Zvířata nesmí být nervózní, žádné údery nepřichází v úvahu. V první řadě důvěřuji svým koním. To oni jsou ty hlavní hvězdy, ne já!“
 
Spolupráce s koňmi je její hlavní hnací motor. „Pořád se snažím zlepšovat svůj výkon a výkon mých koní. Pokud není co změnit na samotné jízdě, snažím se pobavit diváky a zapůsobit na ně. Příprava na show mě drží po celá ta léta,“ líčí Dajana, která žije se svým manželem na farmě obklopená zvířaty. „Mám vlastní jezdeckou školu, hodně pracuji s dětmi a samozřejmě svoje koně si všechny trénuji sama. Když nejsem vytížená doma, cestuji po různých akcích.“
 
I po mnoha letech ji práce stále baví. „Moje vystoupení s látkami je pro mě bylo vždy vzrušující. Ukázat publiku tu důvěru, kterou si může člověk s koněm vybudovat. Aby i laik pochopil, že můj kůň neprochází žádným strachem z trestu. To je moje velká motivace – ukázat lidem, kteří nikdy nepracovali s koňmi, co jsme si mezi sebou vybudovali. Moji koně pro mě nejsou pouhým prostředkem výdělku, jsou mými partnery, hlavními hvězdami, kterým jako jezdec jen pomohu předvést výsledky jejich práce.“
 

Psali jsme: Horseboarding: Nápad kluků z Cornwallu dal vzniknout velkolepé show

 
Global Champions Prague Playoffs se letos v libeňské multifunkční hale uskuteční již popáté. Hlavním pilířem celé akce je Super Cup GCL, v němž čtyři nejlepší celky ze základní části série postupují rovnou do pátečního semifinále, zatímco zbývajících dvanáct týmů musí projít nejprve čtvrteční čtvrtfinálovou soutěží. Z ní pokračuje jen osm úspěšných sestav a z druhé části playoff projde do nedělního finále dokonce jen polovina z dvanácti startujících družstev. 
 
Velkým diváckým magnetem je vždy sobotní Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, do níž se probojují nejúspěšnější jezdci z jednotlivých kol seriálu jednotlivců. Nedílnou součástí mítinku je také velkolepá koňská a artistická show obohacená o ohromující audiovizuální efekty. Podrobné informace o programu a prodeji vstupenek jsou na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Irena Huber, poskytla Dajana Pfeifer
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE