Anna Kellnerová: S Nielsem Bruynseelsem spolupracujeme i v tréninku

ikonka

Parkurová jezdkyně Anna Kellnerová při svém čtvrtém letošním startu v Global Champions League obsadila s Prague Lions již potřetí čtvrtou příčku. Na tomto místě pražský tým skončil dokonce už čtyřikrát. „Nechybělo jen štěstí,“ zhodnotila v rozhovoru.
12.09.2021 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  | 
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB  |  APLIKACE


 
Po sobotním druhém kole dvanáctého závodů letošní série Global Champions League se v Anně Kellnerové mísilo lehké zklamání z chyby na posledním skoku a spokojenost s dalším velmi kvalitním výkonem i dobrým umístěním Pražských lvů. Sama zaznamenala chybu až v úplném závěru soutěže. 
 
„Je mi to hrozně líto, že to přišlo na poslední překážce. Vlastně jak já, tak Jur jsme měli v druhém kole jednu chybu. Tak buď já, nebo on jsme to prostě měli udělat jinak, nebo nejlépe oba dva. Mohlo to dopadnout jinak, ale i tak jsem ráda, že jsme skákali tak dobře, a že jsme byli aspoň těsně pod stupni vítězů,“ konstatovala jediná žena v družstvu Prague Lions.
 
Čtvrtý byl tento celek letos již čtyřikrát. O tom, co chybí k medailovým pozicím, nemusí Anna dlouho přemýšlet. „Já bych ráda řekla, že chybí trocha štěstí, ale ve finále to člověk musí trochu líp odjezdit,“ říká v bezprostředním rozhovoru.
 

Čtěte také: Hvězda Malin Baryard-Johnsson: V Římě vyhrála jako labuť i jako Švédka

 
Sobotní parkur z dílny italského course-designera Uliana Vezzaniho byl stejně jako v pátek velmi technicky náročný. „Bylo to o trošku vyšší, ale co se týče techniky, tak bylo podobné. Včera to bylo hodně technické, ale distance byly víc dané, takže jsme tam sice museli jako jezdci hodně pracovat s koněm. Ale na druhou stranu zase nebylo tolik toho rozhodování jako dnes, kdy jsem se dlouho dívala na hodně koní přede mnou a rozhodovala jsem se do poslední chvíle, jak ty poslední dvě linie zajezdím,“ uvedla v sobotu krátce po skončení soutěže GCL.
 
Díky vydařené jízdě se Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can OLD kvalifikovala i do následující Longines Global Champions Tour Grand Prix. Byla však již předem rozhodnuta do ní nenastoupit. „Neváhala jsem. Bylo mi to trochu líto, jelikož Catch Me skákala opravdu skvěle. Ale jsou závody, kdy je potřeba myslet do budoucna, nebo naopak i zpětně. Máme za sebou olympijské hry a s Nielsem Bruynseelsem, jenž mi pomáhal připravovat se před Římem, jsme se domluvili, že v Grand Prix startovat nebudu. Počkáme na další starty v Global Champions a budeme se připravovat na zbytek sezony – tedy na Prahu a Playoffs. Jsem ráda za toto rozhodnutí a myslím, že bylo správné,“ vysvětlila.
 
Současně tak potvrdila informaci o tom, že s Nielsem Bruynseelsem spolupracuje po ukončení spolupráce s Jessicou Kürten intenzivněji, než tomu bylo v minulosti. „Ano, domluvili jsme se i díky tomu, že je součástí Prague Lions a známe se už několik let, že by mi jednou za čas pomohl. Budu s ním moci konzultovat parkury zpětně, jak jsem je jela, nebo i občas dopředu, když si projdu kurz a nebudu si jistá. Pokud na závodech nebude osobně, tak si třeba zatelefonujeme. Bude to však spíše ve volnějším režimu, nebudeme spolupracovat každý týden. Bude to více na dálku, ale když to půjde, tak za mnou dojede na závody, nebo i domů,“ prozradila. 
 

Psali jsme: Kellnerová: S Jessicou jsme dosáhly dlouhodobého cíle. Jsem jí vděčná

 
Pro Annu Kellnerovou s Catch Me If You Can OLD v podstatě venkovní sezona 2021 závody v Římě skončila. „Příští týden tu již nebudu. Startovat zde budou opět Jur Vrieling i Sergio Alvarez Moya a doplní je místo mě Leopold van Asten. Já plánuji před dalším mítinkem Global Champions odjet na jedny halové závody v Belgii nebo v Holandsku, aby si koně zase zvykli na halu a pak plánuji jet na první víkend dvojkola v Šamoríně, po němž se již budeme plně připravovat na Prague Playoffs,“ dodala.
 
Právě při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs celý ročník Global Champions 2021 vyvrcholí. Stane se tak od 18. do 21. listopadu v libeňské O2 areně. 
 
Foto: Global Champions League
Zdroj: oficiální fotobanka Global Champions League