reklama 11B

Zahajovací soutěž spřežení v Göteborgu pro Voutaze

Zajímavý průběh a méně očekávaného vítěze měla sobotní zahajovací soutěž spřežení, která se konala v Göteburgu. Právě Světový pohár spřežení tam v neděli vyvrcholí. Dne 25. února se nejlépe představil Švýcar Jérome Voutaz a porazil další favority…
25.02.2017 20:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Sobotní zahajovací soutěž nedokázal nikdo ze sedmi vozatajů dokončit bezchybně a každý si připsal alespoň jedenkrát pět trestných vteřin za jednu chybu. V soutěži nechyběla elitní trojice z letošního bodování Světového poháru, a to Boyd Exell, Ijsbrand Chardon a Koos de Ronde. Tito jezdci dohromady zvítězili celkem v sedmi kvalifikačních kolech z osmi.

Jen jedenkrát se z 10 bodů radoval v kvalifikačním kole někdo jiný, a to Jérome Voutaz po svém vystoupení v Lipsku. Tehdy nestačil na Exella, ten však v Lipsku jel na divokou kartu. Ale právě tento Švýcar zajel nejlépe i sobotní zahajovací soutěž v Göteburgu. Ukázal tak, že svoji výbornou formu z půlky ledna si udržel. O dvě desetiny vteřiny pomalejší byl nakonec druhý József Dobrovitz.

Až třetí skončil Boyd Exell. Ten sice předvedl nejrychlejší jízdu sobotního dne, dvě chyby ho však připravily o první pozici.

Finálová soutěž se jede během nedělního dne. Na startovní a výsledkové listiny se dostanete ZDE.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE