VÍTÁME VÁS! Prolistujte si web JEZDCI.CZ celý. Nabízí mnohem víc, než najdete na titulce!|25.8. od 8.00 hod.: Sledujte ŽIVĚ na EquiTV.cz drezurní a skokové MČR pony Zduchovice 2019|Knižní novinka Fitness pro jezdce|NAVŠTIVTE:|Jezdecká inzerce.CZ - ZDARMA, SNADNO A RYCHLE! - www.jezdeckainzerce.cz|Recenze na knihu Konejšivé signály a řeč těla u koní|Dostihy nově na Jezdci.cz!|JEZDECKÝ ZPRAVODAJ|REGISTRUJTE SVŮJ E-MAIL a odebírejte INFORMACE O NOVÝCH ČLÁNCÍCH!|ZVEME VÁS:|21. - 25. 8. Zduchovice - MČR pony skoky a drezura|23. - 25. 8. Pardubice - Šampionát haflingů|23. - 25. 8. Humpolec - Zlatá podkova finále všestrannosti|23. - 25. 8. Humpolec - Zlatá podkova finále spřežení|25. 8. Brno - Panská lícha - drezurní závody|29. 8. - 1. 9. Praha - Velká Chuchle - Letní skoková cena |30. 8. - 1. 9. Písečné nad Dyjí - Mezinárodní závody spřežení|30. 8. - 1. 9. Zduchovice - skoky |6. - 8. 9. Zduchovice - skoky|6. - 8. 9. Frenštát - Český skokový pohár|7. - 8. 9. Brno - Panská lícha - všestrannost|7. - 8. 9. Kozlovice - MČR v reiningu|NAVŠTIVTE:|EquiTV.cz|YouTube EquiTV|Přidej se k JEZDCI.CZ na FACEBOOKU!|Sledujte nás také na INSTAGRAMu!|Unikátní MONITORING článků a dění kolem koní z různých zdrojů|Jezdectví na ČT Sport|Nechte si posílat Jezdecký zpravodaj na e-mail|Jezdectví na TV Sport 5|Koňskéknihy.cz - nejvíce knih o koních na jednom místě|PARTNERSKÉ AREÁLY:|Dostihový spolek Pardubice|závodiště Velká Chuchle|Olomouc|Martinice|Zduchovice|Panská lícha|Hradištko|Královický dvůr|NH Kladruby n. L.|Hořovice|PODPORUJEME:|Český skokový pohár|Zlatá podkova|Paragan Jump Tour 2019|Sport Forte - poháry, medaile, sportovní ceny|EQUINET|KONĚ NA PRODEJ|ŠIROKÁ NABÍDKA VYBAVENÍ PRO JEZDCE|PRÁCE U KONÍ|NABÍDKA USTÁJENÍ|PROMO AKCE: 2x kloubní výživa Geloren za 2.222 Kč|Chraňte své koně proti hmyzu! KLIKNĚTE!|Tekuté mýdlo na čištění kůže|Nejoblíbenější značka pro péči o koně|NÁSTĚNKA JEZDCI.CZ - další místo pro vaši inzerci ZDARMA!|NÁKUPY:|JEZDECKYOBCHOD.cz|Vše pro chov koní|NOVINKA: Farnam Koňský gel - kostivalový masážní|Geloren jen za 1250 Kč|Chladící a uklidňující gel|Špičkový lesk na hřívu a ocas|Flexus® Bandage - revoluční elastická víceúčelová bandáž|Unikátní mast na kopyta|Šampon pro světlé koně|Kvalitní repelenty pro koně|Šampón pro Vás i Vašeho koně|PREMIUM PROGRAM EQUITV|Zdravá výživa pro skvělou kondici|Nejúčinnější kloubní výživa s kyselinou hyaluronovou|Ochrana proti hmyzu
reklama 11C

SCHČT vydal prohlášení k zamítnutí dotací MZe ČR

15.12.2017 14:00 | AUTOR

ikonka

Předsednictvo Svazu schovatelů českého teplokrevníka zvolené na celostátní schůzi v Jihlavě v prosinci 2016 vydalo na webu www.schct.cz tiskovou zprávu. Jde o reakci na vyrozumění Ministerstva zemědělství ČR o nepřidělení dotací.

reklama 12A
Ve zkratce si připomeňme, že SCHČT je rozdělen na dvě strany, které si nárokují jeho vedení. V červnu 2016 bylo zvoleno předsednictvo na konferenci v Humpolci v čele s MVDr. Vítů, který však již v červenci 2016 rezignoval. V prosinci 2016 bylo na celostátní schůzi v Jihlavě zvoleno předsednictvo v čele s Miloslavem Perníčkem. Momentálně je jako předseda předsednictva zapsán ve spolkovém rejstříku JUDr. Jaroslav Staněk. Toho zvolila konference 31. května 2017 a zapsán byl do rejstříku 22. listopadu 2017. Velmi zjednodušeně: ani jedna ze stran neuznává legitimitu volby protistrany.

V tomto dlouhodobém sporu došlo k dalším skutečnostem, které budou mít pro svaz negativní důsledky. MZe ČR nepřidělilo pro rok 2017 spolku žádnou z žádaných dotací.

JUDr. Jaroslav Staněk ve svém nedatované dopise zveřejněném koncem listopadu na webu takzvaného humpoleckého předsednictva www.ctsvaz.cz uvádí, že dotace MZe ČR nepřidělilo z důvodu neuskutečnění celostátní konference svazu, jejíž organizaci ministerstvo iniciovalo, a která měla proběhnout v říjnu letošního roku. Článek o tomuto dopisu je ZDE.

Prosincové předsednictvo v čele s Miloslavem Perníčkem se proti tomuto tvrzení vymezilo, s tím, že v době zveřejnění dopisu nebylo k dispozici žádné oficiální stanovisko MZe a nebylo ani známo nic o důvodu případného zamítnutí dotací. Více se dočtete TADY.

Redakce Jezdci.cz požádala o stanovisko i ministerstvo. To podalo jen kusé informace s odvoláním na zásady poskytování dotací. Nicméně potvrdilo, že dotace nebyly přiznány z důvodu neodstranitelných vad v podaných žádostech. Psali jsme ZDE

Nejnovější informace ze strany jihlavského předsednictva byla zveřejněna v tiskové zprávě jako poslední aktualita na webu www.schct.cz. V ní se uvádí v souladu s přiloženým oficiálním stanoviskem MZe ČR, že: „Vzhledem k tomu, že pro poskytnutí dotace musí být splněny odborné podmínky stanovené v dotačním podprogramu9.A.a.1.a podpora pořádání seminářů a školení ve vztahu k zákonu č.154/2000 Sb., pro chovatelskou veřejnost a nesmí být současně sebemenší pochybnost o tom, kdo je členem statutárního orgánu žadatele a kdo je oprávněn žadatele zastupovat při podávání žádostí o poskytnutí dotace si MZe pro objektivní posouzení předmětných žádostí vyžádalo doplňující údaje a doklady.

Z doložených dokladů vyplývá, že v soudních kauzách vztahujících se k Svazu chovatelů českého teplokrevníka z.s. soudy dosud pravomocně nerozhodly o určení, kdo je členem statutárního orgánu Svazu chovatelů českého teplokrevníka z.s. a kdo je oprávněn za něj jednat. V návaznosti zejména na znění stanov Svazu chovatelů českého teplokrevníka z.s. a v návaznosti na písmena a), b) bodu 6. notářského zápisu ze dne 16. 11. 2016 lze konstatovat, že předmětná žádost o poskytnutí dotace byla podána neoprávněnou osobou.“

Prosincové předsednictvo v tiskové zprávě uvádí, že důvodem nepřidělení dotace tedy nebylo nekonání konference v říjnu 2017, nýbrž intervence JUDr. Jaroslava Staňka na MZe ČR. Ten údajně navzdory tomu, že v době podání dotací byl řádným statutárním zástupcem svazu ing. Karel Růžička, který žádosti podal a byly tak tedy podány oprávněnou osobou, svými intervencemi na ministerstvu zpochybnil postavení a jednání Karla Růžičky. Výpis ze spolkového rejstříku platný v době podání žádostí (31. října 2017) je připojen jako příloha ZDE.

Dále uvádí, že se JUDr. Jaroslav Staněk snažil na MZe změnit číslo účtu, kam měly finance z dotací být zaslány. Což dokládá přílohou, kdy MZe sděluje, že k takovému kroku nemá oprávnění. Zmíněny jsou i další údajné skutečnosti. Mimo jiné to, že se JUDr. Staněk „zmocnil“ 24. listopadu svazového účtu.

Redakce Jezdci.cz dává prostor oběma stranám, a tak požádala JUDr. Jaroslava Staňka o vyjádření k uvedeným informacím, jež vám zprostředkujeme, jakmile jej obdržíme.

Kompletní tiskovou zprávu najdete ZDE

PŘÍLOHY:

Štítky: SCHČTdotace
reklama 13D

Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

NEPŘEHLÉDNĚTE