reklama 11C

Pohár Ferdinanda d´Este s OM spřežení v Benicích

Ve dnech 28. – 29. května se v barokním statku Benice uskutečnil již druhý ročník Poháru Ferdinanda d´Este. Závody byly vypsány pro tři kategorie: jednospřeží, dvojspřeží a dvojspřeží pony. Bohužel se nakonec do Benic sjelo jen 11 jednospřeží…
06.06.2016 09:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

To je velká škoda, protože je zde velmi dobré zázemí pro koně a samotné závodníky. Prostředí barokního statku oplývá určitým kouzlem. Ve startovním poli se objevili reprezentanti ČR, jako například Tomáš Barták, Jiří Kříž, Alena Brixová a v neposlední řadě Jan Exnar, který již řadu let této kategorii zcela dominuje.

Drezurní zkoušku posuzoval hlavní rozhodčí Jaroslav Pavel, kterému sekundovaly Alena Brixí a Alena Jiroušová. Nejlépe ohodnotily úlohu zajetou Janem ExnaremGeneralissimus Farina XXXVIII – 57, který obdržel 42,03 trestných bodů. Druhou příčku si vyjel Tomáš Barták (57,17) a třetí místo si po zdařilé drezurní úloze odnesl Pavel Plch.

Do parkuru jehož autorem byl Petr Habrcetl, nastupovali jezdci po zajetí drezury, kdy měli asi 10 minut na opracování. Kurz nebyl vůbec lehký a skrýval několik těžkých pasáží. Nikomu se nepodařilo projet celou trasu čistě. Nejlépe si vedl Jiří Křížklisnou Castilla, který projel trať pouzejedním shozením (3 trestné body). Stejně tak si počínal i Alexandr Soukup, ale byl o pár vteřin pomalejší, proto obsadil 2. místo. Třetí nejlepší výsledek zajel Vladimír Štursaplemenným hřebcem Przedswit Listek, kterému spadly dva balonky.

nedělním maratonu čekala na jezdce trať dlouhá cca 11 km, kdy úsek A měl 5100 m. Úsek B měřil 5700 m a obsahoval 4 maratonové překážky, z toho jednu vodní. Nutno poznamenat, že pořadatelé měli celou trať velmi dobře připravenou. Překážky byly prostorné, tudíž dobře jezditelné. Vítězstvítéto zkoušce si odnesl opět Jan Exnar, který o 1,27 trestných bodů předjel Alexandra Soukupa. Třetí místo putovaloOtu Barešovikoněm Cincinnati.

celkovém pořadí soutěže a i v Mistrovství středočeské oblasti si prvenství nenechal utéct Jan ExnarGSS Farina Druhou příčku si odvážel domů Alexandr Soukup a bronz bral Jiří Kříž. Drobnou poznámkou je, že všichni tři jmenovaní jezdci zapřahají starokladrubské koně, což je určitě velmi dobrá reklama pro hřebčín FavoryBenicích, kde se právě chovu starokladrubského koně věnují.

Na závěr bych chtěl už jen říct, že během závodů panovala mezi jezdci a pořadateli výborná nálada a atmosféra. Velké díky patří Tomáši Havelkovi a Miroslavu Vávrovi, kteří měli celou akci na starost. Samozřejmě i všem dalším pořadatelům a dobrovolníkům, kteří dokázali připravit tak pěkné závody.

Autor textu : Vladimír ( Mikeš) Štursa




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }