reklama 11D

Parkurová elita míří na World Cup do Stuttgartu

ikonka

German Masters ve Stuttgartu je jedním z nejvýznamnějších jezdeckých podniků podzimní sezony v Německu i v Evropě. Vedle soutěží Světového poháru v drezuře a spřežení hostí také další kolo zapsané do skokové série World Cup…
14.11.2017 11:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Christian Ahlmann se ve Světovém poháru ve Stuttgartu pokusí o hattrick. Hlavní soutěž tam vyhrál v roce 2015 a 2016. Na snímku s Taloubetem Z. Foto: FEI / Stefan Lafrentz

 

Mítink ve Stuttgartu se koná ve dnech 16. – 19. listopadu a zahrnuje tři disciplíny, které si tam rozdají body do Světového poháru. Kromě drezury a spřežení se jedná také o páté letošní kolo v parkurovém skákání. 
 
Přehled startujících slibuje špičkovou podívanou, do Německa dorazí TOP3 jezdci bodování tak, jak jsou seřazení po čtvrtém závodě. V čele žebříčku je Henrik von Eckermann (SWE), za nímž jsou umístění dva reprezentanti Francie Simon Delestre a Kevin Staut. Ti všichni se budou snažit připsat si další body také v pátém kole. 
 
Z dalších hvězdných jmen můžeme zmínit sourozence Nicolu a Oliviera Philippaertse z Belgie, Roberta Whitakera (GBR), Bertrama Allena (IRL) i jeho kolegu z týmu v Global Champions League Itala Alberta Zorziho. Přijede Steve Guerdat (SUI) i letošní mistr Evropy Peder Fredricson (SWE).
 
Silnou sestavu bude mít pochopitelně domácí ekipa. Vedle legendy Ludgera Beerbauma, vítěze prvního kola 2017/2018 Daniela Deussera nebo Marcuse Ehninga dorazí také Christian Ahlmann, jemuž hala ve Stuttgartu svědčí. S koněm Codex One vyhrál Grand Prix 2015 a o rok později zvítězil s Taloubetem Z. Navíc v ročníku 2015 dojel první i v soutěži German Masters, bral tedy výhry za oba skokové vrcholy, které mítink nabízí. 
 
 

Výsledky budou na webu Longines Timing




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE