reklama 11A

Venkovní kolbiště pro trénink otevřena až 12 jezdcům. Ale s rozestupy

ikonka

Na pondělní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Petr Arenberger upřesnil, že od 12. dubna může venku na jednom sportovišti být až šest dvoučlenných skupin. Musí být ale nejméně 10 metrů od sebe, aby se eliminovalo šíření koronaviru.
13.04.2021 09:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Jak uvedla ČTK, při sportu nejsou potřeba roušky a nebude nutné ani testování pro přístup na sportoviště.
 
Na umožnění sportování dvanáctičlenným skupinám rozdělených do dvojic se ministr a premiér Andrej Babiš dohodli v neděli večer s vrcholnými představiteli sportovního prostředí. Sportovní funkcionáři žádali parametry jako v obchodech, ale neuspěli. „Náš návrh byl jeden sportovec na patnáct metrů čtverečných, což bohužel pro pana ministra a jeho expertní tým nebylo přijatelné. Takže aby se mohli amatéři vrátit na sportoviště, souhlasili jsme s jejich požadavkem desetimetrových rozestupů," uvedl pro ČTK předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.
 

Psali jsme: Jezdecká závodiště v Evropě opět ožívají. Nejklidnější období končí

 
Ten zároveň konstatoval, že cílem je, aby v případě příznivých epidemiologických podmínek došlo brzy k dalšímu rozvolnění na venkovních sportovištích a otevření i těch vnitřních, jelikož je mnoho sportů, které venku provozovat nelze.
 
„Jakmile bude zveřejněn oficiální text s podmínkami v úplném znění, urychleně připravíme a zveřejníme na webu ČUS výkladové stanovisko, které se může zdržet konzultací nejasností s ministerstvem zdravotnictví,“ sdělili v pondělí zástupci České unie sportu.
 
Zdroj: ČTK, ČUS
Ilustrační foto: Jenda Andrash / ESC Olomouc



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE