reklama 11C

Překážkový mítink v Cagnes je minulostí, Ange Pitou pátý v listed

ikonka

Závěrečným dostihovým dnem v neděli vyvrcholil překážkový mítink ve francouzském Cagnes-sur-mer. Trenér Josef Váňa mladší sice loňské vítězství v grupě 3 neobhájil, celkově se ale spolu se Scuderií Aichner SRL ohlíží za úspěšným měsícem.
07.01.2024 17:57  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Nejlepší nedělní výsledek zaznamenal pětiletý Ange Pitou, který patřil k hlavním tahounům české výpravy. Valach běhající v barvách Josefa Váni ke svým dvěma vítězstvím a třetímu místu přidal ještě pátou příčku v listed proutěných překážkách Grande Course de Haies de Cagnes (4300 m, 90 000 eur). Při každém ze svých čtyř vystoupení na Azurovém pobřeží tak zaznamenal dotovaný výsledek.

Ange Pitou nastupoval ke svému nejtěžšímu francouzskému startu s kurzem 11:1 a krátce po startu ho to vyneslo na špici. Jan Kratochvíl však svého partnera držel a po chvíli se mu ho podařilo usadit na druhé místo, odkud kontroloval velkou část dostihu. Ve finiši hnědák nedokázal odpovědět na útok čtveřice soupeřů a jako pátý v cíli ztrácel 22 délek na vítěze Nyiriho. Jeho tréninkový kolega Edinson dostih nedokončil.

Ve vrcholu celého mítinku, grupě 3 Grand Prix de la Ville de Nice - Bernard Secly (4600 m, 154 000 eur), měla Scuderia Aichner SRL zkušenou dvojici Sternkranz - Lord Dragon, ani jeden z nich však do souboje nejlepších nedosáhl. Desetiletý Sternkranz začal v posledním kilometru slábnout a pod Josefem Bartošem doběhl do cíle na vzdáleném desátém místě, Lord Dragon byl zadržen před předposledním skokem. Zvítězil Marvel De Cerisy.

Další z úspěšných svěřenců Josefa Váni mladšího Andoins se s Cagnes-sur-mer rozloučil osmým místem v proutěnkářském handicapu Prix Romantisme - Marcel Maschio (4000 m, 44 000 eur). Vůbec posledními zástupci Scuderie Aichner SRL v rámci mítinku byli Volkov Jelois a Prince d' Orage ve steeplechase handicapu Prix Jean Fossati (3800 m, 46 000 eur). Volkov Jelois se podílel na tempu dostihu, v závěru však začal ztrácet a byl stejně jako jeho stájový kolega zadržen.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }