reklama 11A

Předvýběr hřebců do plemenitby PK CS 2022 proběhne v Martinicích

ikonka

Přehlídka hřebců (ročník 2019) a výběr do plemenitby plemenné knihy slovenského teplokrevníka se uskuteční 10. března 2022 v areálu Equitana Martinice od 9:00 hodin. Přihlášky je možné zasílat do 28. února 2022 na adresu Svazu chovatelů CS v ČR.
08.01.2022 18:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Předvýběr PK CS 2022, který se uskuteční 10. března v Martinicích, je určen pro dvou nebo tříleté hřebce. Tato akce zpravidla probíhá v úvodních měsících roku, v němž hřebci dosáhnou věku tří let v Čechách a na Moravě. Předvýběr se provádí podle podmínek schválených RPK.
 
Zkouška je určena především pro vybrané hřebce plemene slovenský teplokrevník i dalších plemen akceptovaných plemennou knihou slovenský teplokrevník ve věku 30 až 36 měsíců stáří. Hodnocení provádí minimálně pětičlenná hodnotitelská komise. Aritmetický průměr známek všech hodnotitelů je výsledkem zkoušky. Účast hřebce na zkoušce je zpoplatněna částkou 1000 Kč. Spolu s přihláškou je majitel povinen odeslat na sekretariát svazu vyplněný protokol o zdravotním stavu hřebce a RTG končetin. 
 
Pokud veterinární komise shledá na RTG snímcích vážný nález, hřebec se nebude moci zúčastnit předvýběru. Pokud nebudou RTG snímky doloženy s přihláškou, tak se hřebec nebude moci zúčastnit předvýběru bez výjimek.
 
Hodnotí se původ, exteriér, mechanika pohybu, skok ve volnosti a vnitřní vlastnosti. Výběr provádí stávající hodnotitelská komise. Mimo prezentace hřebce ve zkoušce se hodnotí genetická hodnota hřebce ze strany otce i matky, prověření linie a rodiny ve sportu, v plemenitbě, potřeba a dosavadní zastoupení genetiky, kterou hřebec nese v populaci plemene slovenský teplokrevník.
 

Další informace najdete na adrese www.slovensky-teplokrevnik.cz

Zdroj: Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR
Ilustrační foto: Martina Kůstková



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE