reklama 11C

Německá radost v Chuchli. Dean Les Jarriais utekl všem

ikonka

Za deštivého počasí se v sobotu 1. října odehrál další klusácký mítink v Chuchle Areně Praha. Vrcholem programu byl dvanáctý díl celoroční série pro francouzské klusáky Prix du Trotteur Francais, slibující atraktivní srovnání soupeřů ze tří zemí.
05.10.2022 11:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Proti členům domácí špičky nastoupili rakouský valach Honor Bright a německý ryzák Dean Les Jarriais. A byl to právě druhý zmíněný svěřenec trenéra Roberta Pletschachera, který se krátce po startu posunul do vedení a v sulce s amatérskou jezdkyní Julií Wiesner se na distanci 2180 metrů pustil do diktování tempa. Za ním se pohybovali Diakenee, Ho My Dy De Jefma a Honor Bright, zatímco favorizovaného Diable Mayu brzy vyřadila cvalová chyba a diskvalifikace.
 
Devítiletý Dean Les Jarriais v rozhodujícím okruhu natáhl krok a začal se zbytku pole vzdalovat. V posledním oblouku se ho soupeři snažili dostihnout, ale amatérka Wiesner dobře rozvrhla síly svého partnera a německý zástupce zvítězil jistě o 6 délek. Druhé místo ukořistil Ho My Dy De Jefma a třetí doběhl rakouský Honor Bright. Vítěz vyklusal kilometrový čas 1 minuta 17 sekund a 5 desetin.
 
Zajímavým dostihem byla i Cena televize Praha TV na 2180 metrů, v níž na sebe narazili druzí z posledních dvou ročníků derby Leroy W a Perceval. Ve startovním poli byla i letos pouze jednou poražená Masada, ale ta nakonec stačila jen na třetí místo. V souboji favoritů se jistě o 2 délky prosadil Perceval v sulce s Elenou Salkovič-Volf. Reprezentant stáje Sochor s.r.o. zaznamenal kilometrový čas 1 minuta 17 sekund a 2 desetiny a zároveň byl odbornou komisí zvolen vítězem výstavy Klusáci v Praze 2022, probíhající souběžně se sobotním mítinkem.
 
K osobnostem letošní klusácké sezony patří tříletá hnědka Moriah Boko ze stáje Vávra Chropyně 2. Klisna připravovaná Zdeňkem Vávrou a pravidelně ježděná trenérovým bratrem Pavlem nezaváhala ani tentokrát. V Ceně České klusácké asociace na 1670 metrů se nenechala rozhodit ani krátkou cvalovou chybou, dohnala ztrátu a triumfovala velmi lehce o 4 1/2 délky v kilometrovém čase 1 minuta 17 sekund a 6 desetin.
 
Foto: Václav Vokál



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE