reklama 11B

Na Rudolfův pohár do Kladrub míří světová špička. Dorazí stovka kočárů

ikonka

Přes devadesát spřežení z patnácti zemí světa porovná své síly na mezinárodních závodech spřežení Rudolfův pohár, které pořádá Národní hřebčín Kladruby nad Labem ve dnech 20. až 23. dubna. Divácky atraktivní bude zejména kategorie čtyřspřeží.
17.04.2023 09:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
V královské kategorii čtyřspřeží, která je v letošním roce zahnuta do bodování Světového poháru spřežení, budou startovat hned dvě světová esa, a to australský vozataj Boyd Exell, šestinásobný mistr světa v závodech čtyřspřeží a desetinásobný vítěz FEI World Cupu a Bram Chardon, holandský vozataj, který je dvojnásobným mistrem Evropy čtyřspřeží, dvojnásobným mistrem světa s nizozemským týmem a dvojnásobným vítězem FEI World Cupu a mistrem světa. 
 
Nebude chybět ani Jérome Voutaz ze Švýcarska, další jezdec z nejužší světové špičky. Diváci tak uvidí celkem dvacet čtyřspřeží. „Taková konkurence ještě v Kladrubech nad Labem nikdy nebyla, vidět nejlepší jezdce světa v akci bude pro diváky obrovským zážitkem“, uvedl ředitel národního hřebčína Jiří Machek.
 

Psali jsme: Do Kladrub dorazí na Rudolfův pohár kromě Boyda Exella i Bram Chardon

 
V kategorii dvojspřeží zaujme především jméno vícemistra světa Sandro Koalicka. Národní hřebčín bude reprezentovat v kategorii čtyřspřeží Jiří Nesvačil jun. Ten se s Kateřinou Neumannovou zúčastní i dvouhvězdové kategorie dvojspřeží. O první příčky v tříhvězdové kategorii dvojspřeží se z jezdců národní hřebčína utká Petr Novák a Vladimír Moudrý.
 
Ve středu 19. dubna proběhne veterinární inspekce koní. Následující den čeká startující kategorií dvojspřeží 2*, jednospřeží 2* a dvojspřeží 3* úvodní drezura. V pátek absolvují drezuru kategorie dvojspřeží pony 3*, jednospřeží 3* a čtyřspřeží 3* WcupQ. 
 

Čtěte také: Novinka pro Rudolfův pohár: Národní hřebčín jako vozatajská překážka

 

Vozatajský maraton je na programu v sobotu 22. dubna. „Sedm maratonových překážek čeká na soutěžící v sobotní divácky nejvíce atraktivní disciplíně. Jedna z překážek je postavena jako miniatura kladrubského hřebčína“, dodává ředitelka závodů Dominika Otipková. Zakončen bude Rudolfův pohár v neděli překážkovou jízdou spřežení, následovat bude vyhlášení celkových výsledků.
 
Více informací o Rudolfově poháru na webových stránkách Národního hřebčína POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Ilustrační foto: poskytl Národní hřebčín Kladruby
Zdroj: tisková informace Národního hřebčína Kladruby



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE