reklama 11C

Do Kladrub dorazí hvězdná sestava vozatajů v čele s Boydem Exellem

ikonka

Za dva týdny startuje v Kladrubech nad Labem Rudolfův pohár, který je letos poprvé součástí Světového poháru čtyřspřeží. Dorazit by měla téměř stovka účastníků ze čtrnácti zemí. „Počet koní v Kladrubech se na pár dní zdvojnásobí,“ zmínil Jiří Machek.
06.04.2023 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Mezinárodní vozatajské závody v Kladrubech nad Labem patří tradičně mezi největší akce svého druhu na začátku venkovní jezdecké sezony. Nejinak tomu bude i letos, kdy bude premiérově Rudolfův pohár součástí Světového poháru čtyřspřeží. 
 
I díky této skutečnosti se do Národního hřebčína, jehož areál je zapsán na seznam UNESCO, podívají jedni z nejlepších závodníků v soutěžích spřežení. Bude mezi nimi i světová jednička Australan Boyd Exell. „Je to naprosto úžasné, máme z toho velkou radost. Letos je Rudolfův pohár poprvé zařazen do Světového poháru čtyřspřeží a naším cílem tak bylo přilákat maximální počet účastníků v této kategorii, jelikož pro možnost získání bodů do žebříčku je potřeba minimálně šestnácti startujících,“ prozradil v rozhovoru pro EquiRadio ředitel Národního hřebčína Jiří Machek. 
 
„Musím pochválit našeho zaměstnance Jiřího Nesvačila juniora, který se na sebe vzal nelehký úkol a využil svých kontaktů a známostí, aby jezdce přilákal. To se mu povedlo a v současné době máme na seznamu účastníků pro soutěž čtyřspřeží devatenáct vozatajů. Celkově by jich ve všech kategoriích mělo do Kladrub dorazit devadesát pět a co se týče koní, tak jich přijede dvě stě padesát. Vzhledem k tomu, že v Kladrubech chováme zhruba stejný počet starokladrubských koní, a to včetně odchovných hříbat na dvoře Františkov, tak nám tu vlastně vyroste ještě druhý hřebčín a v Kladrubech nad Labem bude ve dnech 20. až 23. dubna kolem pěti set koní,“ očekává Jiří Machek. 
 

Nepřehlédněte: Jako za Kinských. Stájím v Heřmanově Městci se vrátil dřívější lesk

 
Již zmíněný Boyd Exell odstartuje hned se dvěma čtyřkami. „Ze světové top 10 nebude chybět ještě například Švýcar Jérôme Voutaz, ale těšit se můžeme i na otce a syna Józsefy Dobrovitze z Maďarska, dva vozataje z Rumunska, tři z Polska a Německa a čtyři z Rakouska. Českou republiku budou reprezentovat v této soutěži Jiří Nesvačil a jeho dva synové Radek a Jiří junior,“ vyjmenovává ředitel hřebčína. „Naším cílem je kvalitu a renomé Rudolfova poháru postupně zvyšovat. Letos jsme se posunuli na úroveň Světového poháru a uvidíme, kam to budeme posouvat při dalším ročnících,“ odpověděl na dotaz, zda neuvažuje vypsat do budoucna i oficiální týmovou soutěž. 
 
Závody probíhají od čtvrtka 20. do neděle 23. dubna, ale je však možné, že díky vysoké účasti se harmonogram trochu upraví. „Už jsme tu měli i sto účastníků, takže s tím máme zkušenosti. Nelze tak vyloučit, že se hlavní rozhodčí rozhodně již některé z drezur odjet ve středu po kondičních zkouškách, ale to je plně v jeho kompetenci. Je také ve hře určitý časový posun mírně dopředu. Zatím jsme počítaly všechny dny soutěžit od 10:00 hodin, ale o víkendu to možná bude o něco dříve,“ doplnil ve vysílání EquiRadia Jiří Machek s dovětkem, že vstupné budou diváci platit pouze v sobotu, ostatní dny bude areál přístupný všem zcela zdarma.
 
Foto: Gabriela Pilařová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }