reklama 11B

Cote Jardin je zpět. Hvězda stáje Cajdašrot doběhla pátá v Lyonu

ikonka

Dva návraty rekonvalescentů po dlouhé dostihové přestávce byly k vidění na nedělním mítinku v Lyonu la Soie. Zatímco Cote Jardin potěšil svou stáj Cajdašrot dotovanou pátou příčkou, loňský jedničkový vítěz Holly Happy doběh svého dostihu uzavřel.
24.03.2024 19:38  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Populární Cote Jardin se v classe 3 Prix des Cordeliers (2400 m, 20 000 eur) představil na dráze po osmiměsíční přestávce. Test, který měl týmu kolem trenéra Jiřího Chaloupky ukázat, zda před sedmiletým ryzákem ještě leží dostihová budoucnost, přinesl pozitivní výsledek. Cote Jardin pod Clementem Lecoeuvrem dlouho číhal na chvostu pole, než v cílové rovině rozbalil svůj táhlý finiš, kterým si zajistil pátou příčku s asi čtyřdélkovým odstupem na vítěze.

Hned o půl hodiny absolvoval čtyřletý Holly Happy svůj comeback jedenáct měsíců po loňském triumfu v Memoriálu profesora Václava Michala. V classe 3 Prix de Montchat (1800 m, 20 000 eur) se však prezentoval hektickým projevem a Theo Bachelot ho nedokázal udržet v poli. V závěru svěřenci Dalibora Töröka došly síly a žokej ho nechal docválat na do cíle na posledním třináctém místě.

Již v sobotu startovali na dvojici francouzských drah dva svěřenci Zdeňka Seménky v barvách majitelky Hany Veselé. Pro dotovaný výsledek si doběhl Machinos, jenž pod Janem Faltejskem finišoval pátý v proutěnkách Prix du Logis Barrault (3800 m, 25 000 eur) v Angers. Na vítěze mu chybělo 20 délek. Jeho tréninková kolegyně Entropia přidala sedmou příčku v classe 4 Prix des Forets (2100 m, 17 000 eur) na závodišti Senonnes-Pouance.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE