reklama 11C

Češi úspěšně startují při druhém týdnu CSI v rakouské Lake Areně

ikonka

Od úterý 24. srpna se v rakouské Lake Areně rozběhl druhý týden mezinárodních parkurových závodů. V úvodu programu byly zařazeny převážně soutěže pro mladé koně, v nichž se dařilo se svými svěřenci Kamilu Papouškovi, Janu Malému a Filipu Doležalovi.
26.08.2021 11:55  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C
Mezi úspěšné členy české ekipy v rakouském Wiener Neustadtu se řadila také Mariana Michlíčková s vítězným Offiicierem van de Achterhoek. Mezi vítěze v kategorii pětiletých koní se poté přidal i Jan Zwinger s Kessy Polt a Veronika Jelínková s Houstonem VK Z a v soutěži pro sedmileté koně nechybovaly Nikola Bielíková s hřebcem Statis Conti a Kamila Veselá s Warranterem.
 
Vrcholem středečního programu byla Premium Tour s překážkami vysokými 130 centimetrů, v níž se podařilo obsadit čtvrtou příčku Natálii Soukupové s Campobassem. V Elite Tour poté skončila třetí Gabriela Kopřivová s valachem Pepsi SG. 
 
Ve čtvrtek se v Lake Areně podařilo zvítězit Gabriele Kopřivové. Svůj start v Elite Tour proměnila ve vítězný v sedle klisny Carpala-Peli. Na stejné obtížnosti překážek (120 centimetrů) nechybovala ani Tereza Kalužíková, která sedlala valacha Guido Sapril, tato česká dvojice obsadila místo sedmé.  
 
O pět centimetrů vyšší překážky byly postaveny v rámci Small Tour, při níž se sbíraly dobré body za jednotlivé překonané překážky, tedy tzv. accumulator. Plný počet bodů a čtvrtý nejrychlejší čas do cíle přivezl Jan Zwinger s Eleanor. 
 
Výborný výkon předvedla následně v Medium Tour Veronika Jelínková, jež na překážkách nechybovala s Jespem a čas stačil na druhou příčku. Tuto túru dokončili bez zaváhání a na finančně ohodnocené pozice dosáhli také Marek Klus s Tenerife’s Caresonem, Nikola Bielíková s Carthinjem a Natálie Ulčová s Demontem. 
 
Nejobtížnější velká túra uzavírala ve Wiener Neustadtu čtvrteční program na výšce 145 centimetrů. Hned tři české dvojice dokončily soutěž bez trestných bodů, a dokonce se řadily těsně za sebou ve výsledkové listině. Jedenáctý řádek patřil dvojici Lucie Strnadlová a Stocantes, dvanáctá skončila Nikola Bielíková s Carisonem a třináctá pozice patřila Jiřímu Hruškovi a klisně Aquarele B.  
 

Kompletní výsledky naleznete ZDE

 
Foto: Sára Kratochvílová  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE