reklama 11C

Cenu Chodska vyhrál Daniel Rolínek. Druhá byla Kodadová, třetí Tměj

ikonka

V Domažlicích se konal již 58. ročník Ceny Chodska. Do soutěže na stupni obtížnosti ST* nastoupilo třináct dvojic a tři z nich překonaly základní parkur i finále bez penalizace. Vítězem se stal Daniel Rolínek se Samem 20.
24.05.2021 17:21  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
O necelou sekundu pomalejší než vítěz byla ve finále Ceny Chodska Nikita Kodadová v sedle Cartana K. Třetí příčku pak obsadil Jiří Tměj s Crosbym DK, který ztrácel na Daniela Rolínka se Samem čtyři vteřiny. Tměj byl nejlepší v této soutěži před dvěma a čtyřmi lety.
 
Nebýt jedné chyby, vyhrál by Vladimír Janča v sedle koně Sacipont JV. Jeho čas byl totiž 48,57 sekundy, tedy o 22 setin rychlejší. Právě tento jezdec patří mezi nejúspěšnější účastníky Ceny Chodska. Přemožitele v ní nenašel v letech 2012, 2014, 2015 a 2018.
 
Cena Chodska se jela poprvé v roce 1964, kdy vyhráli Josef Pěchouček a Klen. Ze známých jmen na seznamu vítězů najdeme např. v letech 1986 a 1988 Zdeňka Krpelu. Aleš Opatrný tuto soutěž vyhrál v letech 2000 a 2001, o rok později pak Jiří Papoušek, jeho bratr Kamil byl na nejvyšším stupni vítězů v letech 2009 a 2010. Další člen současného A-kádru Ondřej Zvára triumfoval v Ceně Chodska v roce 2006. 
 
Foto: Martina Kůstková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE