reklama 11D

Zuzana Ratajská: Chlumecké derby není pro každého, ale já si ho užívám

ikonka

V neděli 20. 10. proběhlo Chlumeckého derby. Zuzana Ratajská byla u všech ročníků. Poprvé se jen dívala, podruhé odstartovala, ale do cíle pro pád nedorazila. Poté byla dvakrát dekorovaná. "Je prima, že to má vzestupnou tendenci," dodává se smíchem
21.10.2019 20:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

Třetí říjnovou neděli se na louce bývalého chlumeckého závodiště uskutečnil již čtvrtý ročník Chlumeckého derby. Na trati téměř 1300 metrů dlouhé, oseté devatenácti tradičními i krosovými překážkami se utkalo celkem šestnáct jezdeckých dvojic, čtyřem se nepodařilo dorazit do cíle pro neposlušnosti či nedodržení trati. Navíc v letošním roce se jednalo o ryze dámskou záležitost. Na přihláškách byl sice původně jeden muž, a to zkušený Jaroslav Hatla, nakonec ovšem pozoroval průběh soutěže opřený o berle.
 
Chlumecké derby se jezdí tradičně dle stupnice C, a tak se případné chyby na překážkách přičítaly v podobě trestných sekund k celkovému času. Vítězkou se stala nakonec Zuzana Ratajská v sedle své klisny Chilli. "Jako vždy jsem si jízdu maximálně užila, trať mi přišla adekvátní k takovému typu soutěže, mám ráda, když to není zadarmo a jezdec musí během jízdy trochu přemýšlet," pochválila kurz stavitele Michala Maksy vítězka.
 
Zajímavostí jistě je, že Zuzana Ratajská si nenechala ujít zatím ani jeden z ročníků. U úplně prvního ještě nevěděla, co má čekat, proto ho pro jistotu jen pozorovala z pozice diváka. Podruhé se již na start postavila, bohužel ji cestu do cíle překazil pád. Potřetí dojela a umístila se. Čtvrtý ročník už suverénně vyhrála.
 
Druhou příčku s rozdílem tří sekund obsadila Dominika Moudrá v sedle klisny Ratiny, třetí umístěné Anně Havlové s Dexterem uteklo stříbro o pouhých sedm setin sekundy.
 
Kompletní výsledky budou k dispozici na TOMTO ODKAZU.
 
Fotogalerii připravil Marcel Runštuk




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE