reklama 11C

Zimní pohár má po kvalifikaci. V Tlumačově vyhrály Petrusová a Koutná

ikonka

Parkurová část Zimního jezdeckého poháru ČJF má po kvalifikaci a již jsou známá jména těch, kteří budou moci za necelý týden startovat ve finále seriálu při Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného. Nejvíce jezdců pod čarou zůstalo v malé túře.
16.03.2019 19:17  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace ve skocích zaznamenal největší účast jezdců v malé túře. Ta byla při poslední kvalifikaci v Tlumačově shodou okolností hlavní soutěží. Velká túra se v sobotu 16. března v tlumačovské hale nejela. 
 
„Každý jezdec, který ve velké túře na stupni obtížnosti S* s výškou překážek 125 centimetrů alespoň jednou bodoval, může startovat v sobotu 23. března ve finálové dvoukolové soutěži. Celkem jde o osmnáct jmen, zatímco postupujících mohlo být až dvacet,“ upozorňuje ředitel finálového mítinku Josef Malinovský. 
 
V elitní desítce jsou Tereza Veselá, Miloslav Příhoda, Ondřej Pospíšil, Darina Hochmanová, Matouš Kořínek, Vladimír Tretera, Natálie Soukupová, Robert Pokorný, Veronika Turečková a Aleš Opatrný. Tento počet mohou doplnit ještě Tereza Mücková, Rudolf Doležal, Luděk Smaha, Dušan Simovski, Adéla Chrdlová, Tereza Prášková, Natálie Vysušilová a Jan Štětina.
 
Podstatně obtížnější cestu do finále mají účastníci malé túry. Těch totiž je tzv. pod čarou víc než nad ní. Z celkových čtyřiceti čtyř jezdců se jich ve finále může představit jen dvacet. „Nutno podotknout, že se nemusí jednat o jména na prvním až dvacátém řádku bodové tabulky. Je vysoce pravděpodobné, že někteří jezdci se finále účastnit neplánují, a tak jejich místa mohou zaplnit náhradníci,“ upozorňuje Malinovský. 
 
Vítězka poslední kvalifikace v Tlumačově se díky zisku 20 bodů vyhoupla v žebříčku na 7. místo, přestože doposud ani jednou nebodovala. Jen o pozici níže figuruje druhá umístěná v Tlumačově Tereza Benediktová. Stejný počet 19 bodů mají ještě další tři jezdci. 
 
Vítězkou celé kvalifikace se stala stejně jako v případě velké túry Tereza Veselá, a i na dalších medailových pozicích se jména opakují, druhý je Miloslav Příhoda a třetí Ondřej Pospíšil. Se ziskem 27 bodů je čtvrtá Jaroslava Špurková, o bod méně má pátá Kateřina Mestenhauserová. Vítězka zahajovacího kola seriálu Kristýna Vrbenská je šestá společně se zmíněnou Kristýnou Koutnou. 
 
Jistotu možnosti startovat v rozhodující soutěži celého seriálu mají dále Kamila Starečková, Jan Štětina, Emma Sophia Španko, Tereza Benediktová, Veronika Špačková, Darina Hochmanová, Zuzana Přibylová, Matouš Kořínek, Adéla Chrdlová, Jan Bardon a Petr Rektořík. O poslední postupovou pozici se dělí díky zisku 16 bodů čtyři jezdci – David Košťál, Linda Hošková, Daniel Pospěch a Sandra Petkovič. 
 
Velmi pravděpodobně uspějí z pozice náhradníků i jezdci s 13 až 15 body – tedy Natália Tarabini, Nicole Chrastinová, Natálie Vysušilová, Romana Vochozková, Dušan Simovski, Robert Pokorný, Žaneta Pokorná a Anna Janíčková. „Jezdci, kteří jsou pod čarou a chtějí ve finále startovat, se mohou klasicky přihlásit. Po uzávěrce jim přihláška bude definitivně potvrzena,“ dodal Josef Malinovský.
 
Také pony kategorie má poměrně velké množství těch, kde musí čekat, zda se pro ně startovní pozice pro finále uvolní. Konkrétně jich je dvanáct. Nejlépe dopadla v kvalifikaci Anna Abtová, jež nasbírala 55 bodů, zatímco druhá Karolína Prušáková jich má o 14 méně. Třetí je Klára Hlaváčková a čtvrtá Eliška Perlíková. Ta povyskočila vzhůru žebříčkem díky 14 bodům z Tlumačova. Ještě lépe v poslední kvalifikaci dopadla Eliška Petrusová. Za vítězství získala 20 bodů a celkově jich má 36, což jí řadí na pátý řádek. 
 
Do finále se zcela jistě mohou podívat dále Klára Smékalová, Kateřina Bubáková, Kristýna Kalibánová, Jana Táboříková, Adéla Dvoranová, Lucie Pavlečková, Rozálie Sovová, Vanessa Langrová, David Štefánský, Nikol Bahledová, Eliška Semrádová, Albert Písařík, Kateřina Růžičková, Vanessa Bahledová a Sofie Fraňková. První pod čarou je Veronika Tůmová a z pozice náhradníků budou čekat na vývoj přihlášek ještě Kateřina Tlašková, Kristýna Gutová či Laura Wiesnerová. 
 
Kompletní žebříčky najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz u jednotlivých kvalifikačních mítinků. Podrobnosti o Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného, který se koná od 22. do 24. března, jsou na webu www.jezdeckyfestival.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE