reklama 11B

Zemřel Stanislav Novotný. Pod jeho rukama vyrostl oddíl v Bohdanči

ikonka

Zemřel Stanislav Novotný, někdejší dlouholetý předseda jezdeckého oddílu v Lázních Bohdanči. Duše oddílu a výborný organizátor, který dokázal vybudovat svého času pořadatelsky velmi aktivní klub s velkou členskou základnou.
07.11.2019 10:14  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
V pátek 1. listopadu odešel ve věku 87 let pan Stanislav Novotný. Poslední rozloučení proběhne 8. listopadu ve 13 hodin v kostele sv. Máří Magdaleny v Lázních Bohdanči. 
 
Pan Stanislav Novotný byl dlouhou řadu let spojen s jezdeckým oddílem v Lázních Bohdanči. Jeho předsedou se stal v roce 1966. Postupem času díky jeho skvělým organizačním schopnostem vybudoval stáje, kolbiště či tribunu pro pět set diváků.
 
V oddíle, který měl při jeho příchodu jen čtyři koně, bylo svého času přes tři stovky členů, pořádaly se tam závody v parkurovém skákání a všestrannosti, včetně přeborů. Součástí bylo i dostihové závodiště. Klubem prošla řada osobností, jako třeba Jiří Broža, stavitel Jan Veselý, fotograf Jiří Bělohlav, Petr Půlpán. Působili tam výborní trenéři například major Svoboda či Zdenek Teplý Widner a Luboš Gottwald.
 
Stáje byly po roce 1989 prodány. Stanislav Novotný se s prodejem areálu, kterému tolik dal, nemohl smířit, nikdy už tam později nezavítal, ačkoliv byl nadále čestným předsedou. 



Štítky: Nekrolog
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE