reklama 11C

Začátek podzimu na Pardubicku je bohatý na koňské události

ikonka

Léto končí, ale nevěšte hlavu, protože na Pardubicku probíhá jedna koňská událost za druhou. Přijeďte si je užít ať už jako divák nebo aktivní jezdec! Zavítat můžete např. již tuto sobotu do Národního hřebčína v Kladrubech.
16.09.2021 21:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Jako divák…

Vydejte se do Národního hřebčína Kladruby nad Labem, který bude v sobotu 18. září celý naruby. Zábavné odpoledne pro celou rodinu s přehlídkou starokladrubských koní, to jsou Kladruby naruby. Kladrubské bělouše – a možná i vraníky – uvidíte v zápřeži, při voltiži a připravený je také pushball. Neznáte? Tak přijeďte 18. 9. do Kladrub a zjistěte to. Kromě koní jsou připravené také atrakce a soutěže pro děti, ukázky řemesel a jarmark. Dětem zahraje skupina Pískomil na útěku a dospělákům Mňága a Žďorp. Akce začíná ve 13:00 hodin, vstupné je zdarma a podrobnosti najdete webu Národního hřebčína.
 
Z Kladrub se přesuneme do Pardubic, kam se podíváme na Podzimní městské slavnosti. V pátek a sobotu 8. a 9. října se centrum města vrátí zpět do doby Viléma z Pernštejna a připomene si 500 let renesance ve východních Čechách. Budete si moct nakoupit v Pernštýnském tržišti, zajít na staročeské dobroty do Pernštejnské hospody… Zkrátka je připravený bohatý program. A navíc v pátek mezi 15. a 16. hodinou projede městem slavnostní jízda kočárů od dostihového závodiště až do centra na Pernštýnské náměstí. Je to úžasná přehlídka různých plemen koní, starobylých i moderních kočárů a povozů, kterou si nesmíte nechat ujít! Podzimní městské slavnosti se konají na různých místech Pardubic a vstupné na program je zdarma.
 

Jako jezdec…

Máme tu hned dvě příležitosti, kam vyrazit na parkurové závody. První na svátek svatého Václava 28. září, kdy se bude skákat s Jezdeckou společností pod Kunětickou horou v Brozanech. V kategorii hobby skoky 60 – 90 centimetrů, běžná v obtížnosti ZM – S*. Detaily najdete na webu jezdecké společnosti.
 
A druhá pozvánka je na parkury do Dolního Jelení, které se konají dvě soboty po době: 2. a 9. října. V prvním termínu se skáčou kategorie pony, hobby ZZ a běžná ZM – L**. Další sobotu pak pouze hobby do 100 cm.
 
Bližší informace a kontakty pro přihlášení najdete v kalendáři závodů České jezdecké federace (JIS).
 

Psali jsme: Pardubicko je nefalšovaným domovem koní, krajem plným rančů a jízdáren

 

A pozvánka na závěr…

Na konec jedno drobné připomenutí, byť určitě všichni máte tento dostihový svátek vrytý do paměti. Tradičně druhou neděli v říjnu startuje Velká pardubická se Slavia pojišťovnou. V sobotu 9. října jí předcházejí překážkové dostihy. Samotný 131. ročník slavného dostihu startuje v neděli 10. října kolem 16:30. Buďte u toho buď přímo na tribuně nebo prostřednictvím živého vysílání v České televizi.
 
Foto: poskytla Turistická oblast Pardubicko
 
/PR článek/



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE