reklama 11B

Quido M mě s lehkostí přenesl ze světa poníků, vzpomíná Pavlečková

ikonka

Lucie Pavlečková prožívala přechod z pony sportu mezi velké koně spolu s Quidem M, kterého jí vybral její dlouholetý trenér Alois Starosta. Hned při první společné sezoně spolu zazářili při republikovém mistrovství a nyní předává zkušenosti dál.
23.09.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Za svou jezdeckou kariéru měla Lucie Pavlečková sedm koní a dodnes nemůže zapomenout ani na jednoho z nich. Ten, který pro ni znamenal opravdu ten největší posun, byl její první velký kůň Quido M, na něhož přešla z předchozích poníků.   
 
Kdy jste se s Quidem potkali poprvé a jaké byly vaše společné začátky? 
Tohoto koně mi vybral můj trenér pan Alois Starosta, který ho dobře znal a když byl Quido mladý, tak ho trénoval.  
 
Čím si vás tento kůň získal a proč jste si padli takto do oka?  
Quido si mě získal svým neskutečným charakterem, hodnou povahou a skokovými schopnostmi. Navíc je to nádherný kůň, ryzák s blonďatou hřívou a ocasem a čtyřmi bílými ponožkami, což je typický znak pro koně po plemenném hřebci Quidam Sohnovi. Myslím si, že jsme byli docela sehraná dvojka a vzájemně jsme si důvěřovali.  
 
Je něco, v čem vás konkrétně jako jezdce posunul dál? 
Byl to můj první velký kůň, který mi umožnil ze světa poníků přejít plynule do velkých koní a po necelém půl roce, co jsem ho měla, jsem si s ním udělala kvalifikaci na mistrovství České republiky a dotáhli jsme to s naším družstvem na krásné druhé místo. 
 
Jaké má základní charakteristické znaky? 
Quido byl charakterní kůň, který uměl pomoct i v těžších situacích. Byl velmi hodný, ale pomazlil se jen za pamlsky.
 
Měl nějaké speciální libůstky ve stáji nebo pod sedlem? 
Quido měl hodně rád vodu, takže měl vždy v boxe kýbl, do kterého si namáčel celou hlavu a kropil si s ní i seno, které pak žral. Také miloval společné vyjížďky. 
 

Psali jsme: Gymnastika, voltiž, parkury. Cesta Lucie Pavlečkové k jezdectví

 
Co všechno jste spolu během vašeho soužití zažili?
Zažili jsme spolu hodně krásných chvil, když si vzpomenu třeba na teplé letní měsíce, rádi jsme se spolu plavili v rybníku na Pazderně, kde mě i jednou pořádně vyklopil a já jsem pak vylezla ven úplně mokrá.  
 
Kterých společných úspěchů si ceníte nejvíce?  
Nejvíce si cením druhého místa družstev na mistrovských závodech a také toho, jak mě dokázal s lehkostí přenést ze světa poníků do světa velkých koní. Přešla jsem s ním své první S a nebála se pak s dalšími koňmi i do vyšších soutěží.  
 
Jaký byl jeho další osud a jak nyní vypadá jeho každodenní program? 
Quido je nyní v rukou našich kamarádů a stal se skvělým učitelem také pro jejich dcery, které přešly z poníků na velké koně. Naše společné odloučení nebylo naštěstí moc bolestivé, protože zůstal u nás ve stáji, a tak ho mohu každý den vídat. S holkami jezdí pravidelně na závody a jsem ráda, že je i pro ně skvělým učitelem.  
 
Vzpomínáte na svého koňského učitele často? Co patří mezi vaše aktuální plány?
Vzpomenu si na něj často, ale mé plány pro tuto sezonu i do budoucna jsou již spojené s mými novými koňmi Charlottou de la Votte, Lasagnou LD 15 s NCS Chicos Juniorem, se kterými se vydávám již do vyšších soutěží.  
 
Foto: poskytla Lucie Pavlečková



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE