reklama 11A

Poslouchejte vánoční podcasty EquiRadia o filmech a pohádkách s koňmi

ikonka

Internetové rádio EquiRadio.cz připravilo v rámci svého prvního vánočního vysílání sérii podcastů o natáčení filmů a pohádek s koňmi. Redakce oslovila čtyři horsemastery, kteří mají mnohaleté zkušenosti v tomto odvětví, aby odvyprávěli své příběhy.
22.12.2021 20:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Již ve čtvrtek 23. prosince se posluchači mohou těšit na podcast s Romanou Hájkovou, která se u filmu pohybuje již více než dvacet let. Byla u zrodu mnoha známých filmů, jako jsou například Příběh rytíře, Iluzionista, Doktor Živago, Serena nebo Van Helsing. Jednou z jejích profesí je trénování koní pro film a reklamu.
 
České pohádky s koňmi natáčela Johana Spáčilová jen dvě. Tou první byla Čert ví proč, druhou pak Slíbená princezna. S filmovými štáby, včetně velkých zahraničních produkcí, však každoročně realizuje několik projektů. „Z těch zahraničních teď vyšla na Netlixu pohádka A Boy Called Christmas a je možné jí sledovat i češtině. Dívali jsme se na ní s mojí devítiletou dcerou, které se moc líbila,“ uvedla v rozhovoru, který si můžete poslechnout na Štědrý den.
 

Nepřehlédněte: Kdekoliv, i na cestách. Návod, jak poslouchat internetové EquiRadio.cz

 
Princezna ze mlejna, Anděl Páně nebo třeba Tajemství staré bambitky. To je jen zlomek pohádek, ve kterých si zahráli koně Tomáše Bartáka. „Nejraději se divám na pohádky, v nichž máme nejvíce našich koní a zvířat, ty pohádky jsou divácky úspěšné a naše práce s koňmi se při nich povedla. Rád vzpomínám i na ty aktuální, které teprve půjdou do produkce. Očekávání je vždy veliké a nikdy nevíme, jak to přesně dopadne. Speciálně u těch vánočních pohádek opravdu čekáme, jestli se ta práce bude líbit nebo ne,“ říká Tomáš Barták. Jeho srdcová záležitost je Princezna ze mlejna, při níž absolvoval filmové začátky. O jeho životní cestě s koňmi nejen u filmu si budete moci poslechnout na 1. svátek vánoční.
 
K filmování s koňmi se Petra Novotná dostala díky otci. Pracovala na řadě velkých projektů jako jsou Kolo času či Carnival Row. V podcastu EquiRadia, který bude uveden v neděli 26. prosince (tedy na 2. svátek vánoční) prozradila, že nyní je již čistě roli horsemastera a před kamerou byla naposled při natáčení Hobita.
 

Kompletní audiotéku EquiRadio.cz najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 

Foto: poskytl Tomáš Barták



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE