reklama 11B

Polák: "V Hradištku to bylo na pohodu." V Martinicích vyhrála Halíková

ikonka

Pouze osm dvojic se nakonec představilo v neděli 12. května na parkuru stupně T* v Hradištku u Sadské. Dvě postoupily do rozeskakování a jen jedna z nich zopakovala bezchybný výkon – Karel Polák s Tallmannem TN. V Martinicích zářila Andrea Halíková.
12.05.2019 20:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Sobotní nepřízeň počasí a následné ochlazení výrazně poznamenalo nedělní startovní pole nejen v Hradištku u Sadské, kde třídenní mítink vyvrcholil parkurem stupně T*. Z původních patnácti přihlášených dvojic jich zůstalo na startovní listině pouze osm a dlouho to vypadalo, že žádná nedokončí bez penalizace. To se nakonec povedlo až posledním dvěma účastníkům.
 
Karel Polák s Tallmannem TN zopakoval i napodruhé bezchybný výkon a již jen čekal, jak na to odpoví Jan Chýle s Abdulahem B. Jenže ten dvakrát chyboval, a tak bylo o vítězi jasno. Třetí příčku obsadil Tomáš Aberl s Athenou 1, jehož čas 78,79 sekundy byl výrazně rychlejší než u ostatních. Nebýt jedné chyby v základní části soutěže, možná by do pořadí promluvil výrazněji. Na čtvrtém a pátém místě skončili Jan Chýle a Karel Polák se svými druhými koňskými svěřenci, resp. s těmi, kteří startovali v úvodu soutěže. Chýle s Larou 13 chyboval jednou, Polák s Falou dvakrát. 
 
„Dnes to bylo na pohodu. Tallmann je to teprve osmiletý a šel teprve druhé Téčko. Na to, jak je chovatelsky vytížený, tak udělal super práci. Začátek byl skvělý, pak mě v druhém dvojskoku výrazně podržel a závěr zase doskákal ve velkém stylu. Kurz byl výborně připraven a dobře se jezdilo,“ zhodnotil po soutěži Karel Polák. Ten přitom ještě ráno zvažoval, zda vůbec do Hradištka vyrazit. „Volali jsme sem, jak to vypadá. Pořadatelé říkali, že povrch je dobrý, tak jsme přijeli.“ 
 
Šesté místo v hlavní soutěži celého mítinku patřilo Danielovi Pospěchovi s koněm Crown Boy NovaEqui. Tomuto mladému jezdci se dařilo o poznání lépe v sobotním ST**, v němž byl druhý, hned za Martinou Šoupalovou s Takticou. 
 
 
Dvouhvězdovým eSTéčkem vyvrcholily v neděli závody v Martinicích u Březnice. V něm ze 46 dvojic postoupilo do rozeskakování pět a kromě jedné šly všechny čistě i napodruhé. Rozhodoval tak čas, a ten měla nejkratší Andrea Halíková s Colettou 1. Jeho hodnota byla 40,56 sekundy. Půl sekundy za ní skončila Natálie Roučková s Clitngoldem. Třetí příčku vybojovala časem 42,74 Jana Kohoutová s Holčinou 1. Nejpomalejší z rozeskakujících se byla Lenka Matunová v sedle Hicksteada TN. Iva Holíková s Luanou-T po chybě v rozeskakování vzdala.
 
Kompletní výsledky z Hrdištka najdete POD TÍMTO ODKAZEM. Na výsledkové listiny z Martinic se můžete podívat TADY.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE