reklama 11C

Písaříkům se v Chuchli daří. Při CSI byli všichni na předních příčkách

ikonka

Mezinárodní skokové závody CSI Prague Arena probíhají od čtvrtka na závodišti ve Velké Chuchli. První den se dařilo trojici bratrů Písaříkovým. Adam s Albertem vyhráli, Oliver skončil druhý. Výborné výkony předváděla také Tereza Svobodová.
25.05.2023 22:12  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Letošní ročník mezinárodních skokových závodů CSI Prague Arena má poměrně málo početnou účast jezdců ze zahraničí, ale pokud jde o domácí, tak nechybí téměř nikdo z reprezentantů v mladších věkových kategoriích. Jejich reprezentační trenér Tjark Nagel s vedoucí mládežnické reprezentace Zuzanou Janatovou totiž na základě výkonů při těchto závodech budou připravovat nominace do týmů pro blížící se mistrovství Evropy.
 
V kategorii mladých jezdců se ve skvělém světle předvedli Adam a Oliver Písaříkovi. Aadam v sedle hřebce Danilo soutěž s výškou překážek 140 centimetrů vyhrál a jeho bratr skončil druhý na Chaccothagovi. Z třetí příčky se radovala Tereza Svobodová ve dvojici s valachem I Will Be Famous. Ještě lépe se jí dařilo na klisně Britanii v soutěži pro jezdce do 25 let, která byla taktéž na úrovni 140 centimetrů. O tři desetiny skončila druhá za Němcem Jacobem Feylerem na valachovi Chaccorel. Pomyslný bronz tentokrát patřil Natálii Ulčové s Demontem. 
 
Čest rodině Písaříkových dělal také nejmladší z trojice bratrů Albert. V dětském klání na výšce 125 centimetrů nenašel přemožitele. Druhé a třetí místo obsadila se svými klisnami Kalinka Van´t Heike a Doryane HDH Vanessa Indrid Pecina. 
 
Z juniorů předvedla nejlepší výkon na parkuru do 135 centimetrů Rozálie Sovová s klisnou Elou. Se ztrátou 83 setin se umístil druhý Viktor Skutecký na valachovi G-Star SL a do nejlepší trojice se dostala ještě Laura Najmanová startující na klisně Cocolině Z. 
 
V rámci kategorie CSI1* se jely ve čtvrtek dvě soutěže. V Big Tour vyhrála Anna Marie Dudová na klisně Cateleye 15, přestože krátce před tím utrpěla velmi nepříjemný pád z klisny Eldony Landaise. V malé túře se blýskl nejlepším výkonem Lukáš Mundil na hřebci Diamond Cavalier Z. 
 
Závody pokračují v pátek od 9:00 hodin a všechny soutěže bude živě přenášet internetová televize EquiTV.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE