reklama 11D

Manoamano změřil síly s grupovými sprintery, Sparkle Shout potěšila

ikonka

Zahajovací den německého derby-mítinku v Hamburku přinesl i starty českých koní. Stáj MUDr. Evy Nieslanikové vyzkoušela třídu svého sprintera Manoamano v grupě 3 Grosser Preis von Lotto Hamburg a slavila dotované umístění v dostihu dvouletých.
10.07.2020 19:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Jeden z nejodvážnějších startů českého koně na blacktype scéně za poslední dobu se odehrál v pátek po půl sedmé večer na závodišti v Hamburku, kde se rozběhl třídenní derby-mítink. Šestiletý valach Manoamano nastoupil do grupy 3 Grosser Preis von Lotto Hamburg (1200 m, 27 500 eur) a v nejtěžším startu své dosavadní kariéry doběhl pod Jozefem Bojkem šestý ze sedmi startujících.
 
Zástupce oranžovo-bílých barev MUDr. Evy Nieslanikové cestoval ke svému grupovému debutu jako nezvítězivší kůň, jehož dosavadním maximem byla čtyři druhá místa na domácí jedničkové scéně. V aktuální sezoně odešel Manoamano těsně poražen z Gomba handicapu i Memoriálu Jaroslava Maška.
 
Hnedák trenéra Miroslava Nieslanika odskakoval jako největší outsider 393:10 a na velmi měkké dráze, kterou ještě odpoledne zkropila další dávka deště, se od startu držel na chvostu pole. Jozef Bojko poprvé použil bičík už po zatočení do cílové roviny a nakonec minul jen za distancí již neježděnou outsiderku Caesaru.
 

Čtěte také: Rekordmanka "Lizzie" končí. Ženy v turfu už dostávají více šancí, říká

 
Na vítěznou klisnu K Club s Martinem Seidlem ztrácel český zástupce 8 1/4 délky, druhý finišoval Zargun před veteránem Schängem. Účastník loňského Evropského poháru žokejů Big Boots, jemuž se na měkku nedaří, získal čtvrté místo.
 
Centrála Tušimice však ze severu Německa neodjíždí s prázdnou. Dvouletá Sparkle Shout, která před necelými třemi týdny debutovala v pražské Ceně prvních nadějí, vybojovala po optimálním průběhu dostihu a pohledném závěru čtvrté místo v Egon Würgau-Memorialu (1200 m, 6000 eur), tři délky a krk za vítězem Touch Moonem. V sedle hnědky byl opět Jozef Bojko.
 
Na závěr zahajovacího dne byli v Hamburku v akci i dva koně trenéra Jürgena Albrechta. Desetiletý Kool And The Gang finišoval čtvrtý v dvojkovém handicapu na 1200 metrů, jeho stájový kolega Capitaine Cook skončil šestý mezi nezvítězivšími na 2200 metrů.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE