reklama 11C

Lucie Škábová: Trať v Pise mě překvapila, celou noc jsem přemýšlela...

ikonka

Česká vytrvalostní ekipa vyjela reprezentovat na mezinárodní závody a mistrovství světa mladých koní do italské Pisy. Trať v hlubokém písku nebyla jednoduchá a řada koní nedokončila. Z Čechů se v pátek nejvíce dařilo Lucii Škábové na klisně Umnyah.
21.09.2019 09:57  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V pátek 20. září má za sebou několik českých jezdců a koní soutěže v rámci mezinárodních závodů a mistrovství světa mladých koní ve vytrvalosti v italské Pise. Nejlépe se dařilo Lucii Škábové. Jak tento výjezd hodnotí?
 
"Do Itálie jsem ze své stáje připravovala tři koně. Dva pro festival stodacet kilometrů, kdy Budvar byl nováček na tuto vzdálenost a chtěli jsme, aby si zažil atmosféru velkých závodů. Zkušenou Sahar jsme vezli jako jeho parťáka. Atmosféra byla neuvěřitelně úžasná, na startu bylo přibližně 250 koní a to pro našeho Budvarka znamenalo pokyn 'prchej se všemi'. :) Start jsme zvládli skvěle, ale po projetí dvou kol v opravdu hlubokém písku, jsem usoudila, že bude lepší koně zastavit a už dál nepokračovat vzhledem k obtížnosti tratě a počasí."
 
Lucii Škábovou ovšem čekala ještě soutěž v rámci mistrovství světa mladých koní v kategorii sedmiletých s klisnou Umnyah. "Po úvodu s Budvarem jsem začala mít obavy z následujícího dne. Jelikož jsem moji klisnu chystala přímo na ten závod, moc se mi nechtělo věřit, že trať je taková, jaká byla. Musím se přiznat, že jsem v noci ani moc nespala a přemýšlela jsem o tom, co vlastně budu dělat. Ranní start za tmy mi k tomu nepřidal vzhledem k tomu, že s Umčou není jednoduché vyjít, ale zůstala jsem v sedle a odstartovaly jsme. Původní plán se změnil a z přání dobrého umístění sešlo na to hlavně ve zdraví dokončit." Což se nakonec podařilo a dvojice dokončila na 29. místě.
 
I přesto však bude Lucie na výjezd do Pisy vzpomínat ráda. "Každopádně závody byly skvěle nachystané, myslím, že pořadatel udělal maximum pro bezpečí a pohodu všech. Chtěla bych poděkovat celému našemu týmu, jelikož to pro nás nebylo jednoduché a oni předvedli skvělou práci. Velké díky patří naší veterinářce Zuzce Žežulkové, která má zlaté ruce. Nedokážu si představit, že by jsme ji s sebou neměli."
 
Kompletní výsledky jsou k dispozici v mobilní aplikaci Yamamah.
 
Foto archiv Lucie Škábové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE