reklama 11B

Lowe Wole je "zimním favoritem". Česko má poprvé rovinovou šampionku

ikonka

Delší ze dvou tuzemských "zimních favoritů" se v sobotu stal kořistí Lowe Wole z vlastního chovu stáje Tahlo Šefraný. Den plný vítězných sérií korunoval v Chuchle Areně Praha šampionku rovinových jezdců, na historický milník dosáhla Jiřina Andrésová.
05.11.2022 18:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Na první pohled působí dvouletá ryzka Lowe Wole z vlastního chovu stáje Tahlo Šefraný dojmem drobné a subtilní klisny. Dcera někdejší zimní královny Love Connection si v sobotu přesto poradila s měkkou dráhou i kvalitními soupeři a zvítězila v Pražském zimním favoritovi PP Asset Management (1800 m) v Chuchle Areně Praha.

Svěřenkyně trenéra Karla Germiče se v polovině cílové roviny vyvezla vedle vedoucího Charpentiera a pod rukama Martiny Havelkové si v závěru bez větších pobídek pohlídala jistý triumf o 1 1/2 délky. Na třetí místo přilétl velkým finišem debutující hřebec Tommy Lee Horn. Favorit Mes Ailes doběhl šestý.

"Je to rozhodně zajímavá klisna, dnes ukázala kvalitní výkon. V cílové rovině jsem ji rozhýbala, ale za distancí už větší podporu nepotřebovala," řekla spokojená Havelková, která v sobotu slavila dvě vítězství a zajistila si tak titul nejúspěšnější pražské jezdkyně v letošní sezoně.

 

Čtěte také: Byla to sezona snů. Ukončení dostihů naštvalo i Ideal Approache, říká Laube

 

Největší pozornost se před startem závěrečného chuchelského mítinku upírala na Jiřinu Andrésovou a Milana Zatloukala, bojující o celkový triumf v Lázně Poděbrady Cupu. Andrésová vstupovala do víkendu s náskokem čtyř vítězství a v Chuchle Areně se vyhoupla na šest koní. Zatloukal měl po škrtu dvouletého From The Stars jen dvě šance a musel tedy před závěrečnou nedělí v Kolesách nutně bodovat.

Andrésová sahala po předčasném rozhodnutí v zahajovací Ceně PP Capital, kde nakonec dojela druhá na tříleté Takareen. Ve zbylých dostizích skončila mezi poraženými, ale když v cílové rovině Memoriálu Josefa Šacha zeslábl Zatloukalův Rabbit Buratino, mohla se jako první žena ve více než stoleté historii tuzemských šampionátů rovinových jezdců radovat z titulu.

"Uvěřila jsem tomu až po dnešním předposledním dostihu, do té doby jsem si to úplně nedokázala představit," radovala se maminka dvou dětí, které se podařilo navázat na šampionské tažení manžela Dušana z roku 2003.

Dvakrát v sobotu tleskalo chuchelské publikum španělskému šampionovi Václavu Janáčkovi a jeho slovenskému protějšku Jaroslavu Línkovi. Janáček dovedl tříletého Like Magica ze stáje Hany Veselé k lehkému triumfu v Memoriálu Josefa Šacha. Pět délek za vítězem bral druhé místo systematicky se zlepšující Zaukhan před American Charliem a Solemeenou.

Janáček posléze musel spěchat, aby stihl letadlo do Madridu. "Bylo mi moc líto, že jsem kvůli tomu nestihl ceremoniál po Memoriálu Josefa Šacha, musel jsem si hodně pospíšit. Omlouvám se panu Josefu Šachovi mladšímu i divákům," vzkázal sedminásobný španělský šampion.

Línek se prosadil v sedle dvou zajímavých dvouletých hřebců. Nejprve s ryzákem Little Lordem ze stáje K-K Metal a.s. utekl v Ceně EBF zbytku pole o dvanáct délek a poté v závěrečném dílu Fitmin Cupu s přehledem splnil roli favorita se stříbrným z Ceny zimního favorita Ralphem. Člen napajedelské rodiny Relation v barvách Lokotransu triumfoval o čtyři délky před progresivním synem klasické vítězky Arganty Arzaanem a klisnou Bethany.

Výbornou sezonu potvrdil i Michal Kalčík, který rovněž přebíral poháry pro vítěze dvakrát po úspěších Has D' Emry a San Godenzo.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE