reklama 11C

Kauza Halíková: Antidopingový výbor se odvolal proti rozhodnutí DK ČJF

ikonka

Česká jezdecká federace publikovala ve čtvrtek 23. dubna na svých internetových stránkách stručnou informaci o skutečnosti, že se Antidopingový výbor České republiky odvolal proti rozhodnutí Disciplinární komise ČJF v kauze Andrey Halíkové.
23.04.2020 21:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Na webu České jezdecké federace se objevila ve čtvrtek 23. dubna večer informace, že se v kauze jezdkyně Andrey Halíkové Antidopingový výbor České republiky odvolal proti rozhodnutí Disciplinární komise České jezdecké federace. 
 
„Disciplinární komise ČJF rozhodla dne 23. 2. 2020 v dopingové kauze Andrey Halíkové. Proti tomuto rozhodnutí se v řádném termínu odvolal Antidopingový výbor České republiky. Další instancí disciplinárního řízení je Výkonný výbor ČJF a řízení bude pokračovat ústním jednáním začátkem května. Vzhledem k faktu, že rozhodnutí není pravomocné z důvodů odvolání ADV ČR k další instanci disciplinárního řízení, není možné publikovat žádné detaily,“ uvádí se na webu ČJF.
 
Jak jsme psali již v úterý 20. srpna loňského roku, Česká jezdecká federace parkurové jezdkyni Andree Halíkové byla s účinností od 16. srpna 2019 do pravomocného skončení řízení na základě rozhodnutí Disciplinární komise ČJF pozastavena činnost.
 
Antidopingová kontrola proběhla ve Velké Chuchli při červnovém CPI Summer Cupu. „Přišly dvě dopingové komisařky, které mají oprávnění dopingovou kontrolu provést a vyžádaly si tři nejúspěšnější jezdkyně v hlavní soutěži,“ konstatoval tehdy ředitel Chuchle Areny Praha a člen VV ČJF Martin Pecka. Dle výsledkových listin na webu ČJF se tak jedná o Andreu Halíkovou, Natálii Roučkovou a Veroniku Turečkovou. „U testu Andrey Halíkové byl pozitivní nález,“ dodal v srpnu loňského roku Martin Pecka.
 
Přestože bývá zvykem rozhodnutí disciplinární komise ČJF publikovat na internetových stránkách této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice, zmiňované rozhodnutí v kauze Andrey Halíkové se na webu nenachází, což souvisí s tím, že bylo podáno odvolání. O stanovisko jsme požádali samotnou jezdkyni, která však dle očekávání odpověděla, že se k dané kauze do schválení rozhodnutí nemůže vyjadřovat.
 
Redakce Jezdci.cz již koncem ledna kontaktovala zástupce Disciplinární komise ČJF s dotazem, co je důvodem, že tento případ doposud není uzavřen, resp. nejsou známy jeho výsledky. „DiK ČJF zásadně nekomentuje otevřené případy (živé kauzy), které řeší. Jakmile bude vydáno rozhodnutí, bude standardním způsobem (stejně jako v jakémkoliv jiném případě) komunikováno,“ odpověděl předseda DiK ČJF, Mgr. Ondřej Novák. „K uváděné ‚délce řízení‘ lze snad doplnit jen to, že každý případ je specifický a má svůj vlastní průběh, tj. i délku trvání, kterou nelze obecně paušalizovat,“ dodal Ondřej Novák.
 
Zdroj: ČJF



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE