reklama 11C

For Horse přivítá mistra Evropy. David Provazník předvede své umění

ikonka

/PR článek/ Nejvíce si cení svých úspěchů z evropského šampionátu, ale vyhrál už také celou řadu rodeí. David Provazník návštěvníky veletrhu FOR HORSE uvede do světa westernových rychlostních disciplín.
23.03.2019 08:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Nadcházející veletrh FOR HORSE, který proběhne ve dnech 4. - 7. dubna v areálu PVA Expo Praha v Letňanech, nabídne i nahlédnutí do disciplíny western. V podání Davida Provazníka s appaloosa klisnou Star go to Impress uvidí návštěvníci westernové rychlostní disciplíny. Vícenásobný mistr Evropy z děčínského ProFi Ranche slibuje už předem adrenalin a dynamickou podívanou.
 
 
Jak jste se dostal ke koním?
 
U koní jsem prakticky od narození.  Podle toho, co říkají rodiče, jsem dříve seděl na koni, než chodil. 
 
 
Jaký druh práce s koňmi vás nejvíce baví?
 
Rád se věnuji přirozené komunikaci i práci ze země, ale stejnou radost mi přináší také práce v sedle. To vše dohromady nám pak otevírá brány do závodních arén, kde můžeme své síly a schopnosti poměřit s ostatními závodníky. 
 
 
U koho jste hledal inspiraci? 
 
Nemám žádné konkrétní vzory, snažím se jít svou vlastní cestou. Pokud musím řešit nějaký problém, přemýšlím o něm a snažím se najít takové řešení, které by odpovídalo mému naturelu a bylo akceptovatelné i pro koně. 
 
 
Podle jakých kritérií si své svěřence vybíráte? 
 
Mám rád koně, kteří mají "jiskru v oku". S oblibou pracuji i s problematickými koňmi, pro jiné jezdce třeba nezvladatelnými a nepoužitelnými. U takových se snažím o vytvoření nového vztahu a vždy mě potěší, když se podaří vzdor a neposlušnost přetavit v nadšení pro společnou práci. K takovým koním mám blízko a odměnou jsou nám pak dobré sportovní výsledky.
 
 
Jakých úspěchů ze své kariéry si nejvíce ceníte?
 
K mým největším úspěchům patří samozřejmě 4 vítězství na ME v PL, ale neméně si vážím také mnoha skvělých výsledků z rodeí, neboť v těchto soutěžích bývá opravdu veliká konkurence a není vůbec jednoduché se zde propracovat mezi špičku a udržet se tam.
 
 
Existuje nějaký kůň, kterého byste označil za svého životního? 
 
Mým životním koněm je bezesporu appaloosa klisna Star go to Impress. Právě s ní jsem byl úspěšný na ME. 
 
 
Co jste si připravil pro publikum veletrhu FOR HORSE 2019?
 
Já sám miluji adrenalin, a proto mě také nejvíce oslovují rychlostní soutěže. Věřím, že právě ty budou zajímavou a vzrušující podívanou pro všechny návštěvníky veletrhu a budu velmi rád, když nám budou při vystoupení fandit.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE