reklama 11D

For Horse chystá unikátní přehlídku oslů. Hvězdou bude miniaturní Eros

ikonka

(PR článek) Velcí i malí oslové včetně nejmenšího plemene středozemního osla budou atraktivní součástí letošního veletrhu FOR HORSE v pražských Letňanech. Pořadatelé jimi chtějí udělat radost především nejmenším návštěvníkům.
16.03.2019 06:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
Tajným trumfem veletrhu FOR HORSE, který proběhne ve dnech 4. - 7. dubna v pražských Letňanech, nebudou koně, nýbrž sestava oslů různých plemen. Zejména dětští návštěvníci si budou moci prohlédnout celou řadu zástupců tohoto živočišného druhu, který dosud znají jen z pohádek a filmů.
 
Vůbec poprvé bude na For Horse představe zástupce nejmenšího oslího plemene na světě, miniaturního středozemního osla. Roční hřebeček Eros se narodil na Lamafarmě v Malé Veleni a jeho kohoutková výška v dospělovsti nepřekročí 91,44 centimetrů.
 
Původní domovinou těchto miniaturních oslů byla Sardinie a Sicilie, ale ve třicátých letech minulého století došlo k jejich masivnímu vývozu do USA. Tam se toto plemeno stalo velmi populárním a v současné době tvoří americké chovy nejsilnější část světové populaci.
 
"Miniaturní osel je laskavý jako novofundlandský pes, odevzdaný jako kráva, vytrvalý jao mula, odvážný jako tygr a inteligentní jen o něco méně než muž," prohlásil jeden z prvních amerických chovatelů miniaturních oslů.
 
O tom, zda na těchto slovech něco je, se budou moci návštěvníci FOR HORSE přesvědčit sami. Členové Svazu oslích specialistů připravili desetičlennou kolekci, která bude na veletrhu předváděna v rámci chovatelské přehlídky i ukázky praktického využití.



Štítky: FOR HORSE
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE