reklama 11A

Equilame Sensor pozná v pohybu koně odchylky, které lidské oko nevidí

ikonka

Včasné zachycení kulhání a jemných odchylek v pohybu koně je dobrým nástrojem pro rychlé a efektivní odstranění jejich příčiny. A právě k tomu slouží Equilame Sensor. Jak konkrétně funguje a jak probíhá vyšetření koně? Máme pro vás odpovědi!
09.11.2020 14:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Kulhání či jiné odchylky v chůzi koně ovlivňují kvalitu jeho života i trénink. V první řadě je nutné posuzovat každého koně individuálně. Lidské oko nemusí zachytit velmi slabé dysbalance v pohybu, které však mohou v závislosti na příčině vygradovat.
 
Equilame Sensor určí, zda se jedná o asymetrii spojenou s pohybovým aparátem nebo bolestí zad. Své uplatnění najde i při mírném kulhání nebo v případě, kdy jezdec pociťuje určité abnormality v pohybu koně a není si jistý jejich zdrojem. Velkým pomocníkem může být také v nespecifických případech, například když kůň kulhá na více končetin, v neposlední řadě pak při přednákupním nebo preventivním vyšetření.
 

Jak Equilame Sensor funguje?

Vyšetření spočívá v získání a vyhodnocení informací z pěti bezdrátových senzorů rozmístěných na těle koně. Senzory fungují jako síť zachycující signály z povrchu těla v přesné synchronizaci. Výsledkem je vysoce kvalitní zhodnocení koordinace a mechaniky pohybu. Mezi výhody Equilame Sensoru patří: snadné použití, objektivita a rychlost – výsledky jsou generovány automaticky do několika minut.
 
Na základě signálů ze senzorů je generována křivka, která se zobrazí na přenosném laptopu. Majitel koně tak získá rychlý a přesný přehled o mechanice pohybu svého koně i suspektní příčinu kulhání či jiných abnormalit.
 

Jak probíhá vyšetření koně?

Prvním krokem je připevnění senzorů (kyčelní hrboly, křížová kost, kohoutek, týl) pomocí snadno a bezpečně sejmutelné pásky. Kůň je vyšetřován na měkkém a tvrdém povrchu v klusu na lonži, pod sedlem a na rovných liniích. 
 
Pořadí a provedení vyšetření je u každého pacienta individuální dle konkrétního problému. Na konci vyšetření jsou výsledky z generované křivky vyhodnoceny veterinárním lékařem a je stanoven další postup.
 
Pokud vás zajímají podrobnosti, nebo byste si rádi sjednali vyšetření vašeho koně, můžete využít některý z následujících kontaktů (+420 721 433 383, equilamesensor@gmail.com), případně navštivte internetové stránky www.equilamesensor.cz.
 
/PR článek/



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE