reklama 11B

Dva české úspěchy v Trevisu. Morning Star se vrátil lehkým vítězstvím

ikonka

Zimní dostihy v Trevisu přinesly radost českým barvám, výprava rodiny Váňových si odváží hned dvě vítězství prostřednictvím Morning Stara a Königa Samura. V úvodním dostihu se navíc postarala o český doběh "raz-tři".
03.12.2019 16:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Dvě vítězství slavily české stáje na úterním mítinku v italském Trevisu. Rovným dílem se o ně podělili otec a syn Váňovi.
 
Po půlroční pauze startující Morning Star, vítěz lednového Gran Corsa Siepi di Pisa a letos dvakrát umístěný v dostizích Gd1, se vrátil snadným vítězstvím v Premio di Treviso (3500 m, 14 000 eur). Devítiletý hnědák stáje Scuderia Aichner SRL v sedle s Josefem Bartošem nadělil druhému Menschovi 6 délek. Třetí finišoval jeho stájový kolega Sansiro.
 
V zahajovací steeplechase Premio Piazza Dei Signori (3500 m, 8500 eur) předvedli Češi dokonce doběh "raz - tři". Tentokrát nasedlal vítěze Josef Váňa starší, když König Samur s Jiřím Kouskem jistě o půl délky porazil Treizora du Pilori a Option Be.
 

Pusťte si podcast: Dostihy mi otevřely nový svět, říká Daniel Toušek

 
Pro pětiletého valacha stáje Statek Chyše - Váňa, jenž loni ovládl pětkové proutěné překážky v Kolesech a mezitím má na kontě i jedničkové umístění z Pardubic, to při letošním sedmém startu bylo druhé vítězství.
 
Druhý Treizor du Pilori, loňský účastník meranské Gd1 a čtvrtý z listed v Bad Harzburgu, se ukázal v aktuální sezoně na dráze teprve podruhé.
 
 
Ilustrační foto: Ivan Krejza




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE