reklama 11B

Druhý den J&T BANKA CSI3*-W Olomouc ovládla juniorka Sára Vingrálková

ikonka

Sára Vingrálková má za sebou ve čtvrtek 20. června sérii úspěchů v rámci Světového poháru J&T BANKA CSI3*-W Olomouc. Opanovala nejprve Youngster Tour, poté získala stříbro v nejvyšší Diamond Tour a v závěru dne si připsala vítězství v juniorské túře.
20.06.2019 22:26  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Čtvrteční program J&T BANKA CSI3*-W Olomouc zahájilo druhé kolo bronzové túry, které suverénně opanovala patnáctiletá Valentýna Kuková. Startovala se dvěma koňmi, s nimiž velmi obratně prokličkovala druhou fází parkuru a vybojovala první i druhou příčku. Třetí pozice připadla polskému reprezentantovi Michalu Kazmierczakovi s Bengrafem. Dekorování s oběma koňmi se účastnil také teprve třináctiletý Viktor Skutecký, čtvrtý byl s Jolly Jokerem, šestý s Latinou S.
 
Úspěšná byla pro Čechy také následující Youngster Tour. Hned jako jedenáctá v pořadí se vedení ujala juniorka Sára Vingrálková s valachem Damocles from Second Life Z a až do konce soutěže nenašla přemožitele. Také další dvě medailové pozice patřily českým reprezentantům. Druhý skončil Marek Klus v sedle hřebce Solidat (Semper Fi 4 x Chacco-Blue), třetí pak Lucie Strnadlová s Carpalou-Peli (Carpalo x Lordano).
 
Poprvé ve čtvrtek mohli diváci sledovat během CSI3*W Olomouc soutěž spadající do Gold Tour, kterou jednoznačně ovládla reprezentace Itálie. Skvělý výkon podal italský reprezentant Roberto Turchetto v sedle čtrnáctileté klisny Adare a odsunul tak dosud vedoucí krajanku Francescu Arioldi s valachem Loro Piana Celtic na druhou pozici. Bronz připadl Nizozemci Remco Beenovi v sedle Holland vd Bisschop. Jediným českým dekorovaným se stal na čtvrtém místě Jan Štětina s Benitem.
 
První německá hymna při J&T BANKA CSI3*W Olomouc zahrála při dekorování úvodního kola Diamond Tour díky třiadvacetiletému reprezentantovi Simonu Widmannovi a hřebci Domburg van de Rechri. O dvě sekundy totiž překonal stříbrnou domácí jezdkyni Sáru Vingrálkovou s hřebcem Kas-Sini DC. Bronz připadl nizozemské dvojici Sander Geerink a Unfinity Bois Margot. Na čtvrté příčce se pak umístil Ital Emanuele Camilli v sedle valacha Jakko, pátá patřila opět České republice díky Marku Klusovi s Carisonem.
 
Opravdu skvělou formu potvrdila Sára Vingrálková i v poslední čtvrteční soutěži Junior Tour. Úspěšný čtvrtek při J&T BANKA CSI3-*W Olomouc završila dalším vítězstvím, když byla s Oscarem des Fontaines o neuvěřitelné tři sekundy rychlejší než druhá Sofie Najmanová a Lexus. Třetí pozici vybojovala Valentýna Kuková s klisnou Spotlight Z.
 
Průběh všech závodních dní mohou příznivci parkurového skákání sledovat živě na internetu prostřednictvím stránek www.csiolomouc.cz. Česká televize navíc pro své diváky připravuje z Olomouce každodenní sestřih událostí a nedělní J&T BANKA Grand Prix Olomouc nabídne v přímém přenosu.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE