reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Klusákům vládl Jos, Škobis zahájil hattrickem

ikonka

V sobotu 13. dubna se na závodišti Velká Chuchle rozběhla nová klusácká sezona. Týden po příznivcích cvalových dostihů se tak dočkali konce zimní přestávky i fanoušci klusáků, kteří budou i letos dělit svou pozornost mezi Prahu a Bravantice.
16.04.2019 09:45  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

Hlavním dostihem odpoledne byla Pražská dubnová cena pro tříleté a starší koně na 2180 metrů. A měla to být mimořádně vyrovnaná podívaná, vždyť se na startu sešli aktéři ze tří různých ziskových kategorií. Vysoké šance měla mít zejména trojice koní odskakující ze základní mety.

Po ne úplně povedeném startu se dostal dopředu šestiletý Gaudi Boko a začal diktovat zpočátku pomalé tempo. Hned v prvním okruhu zacválal Ready Get a záhy došly síly také Magicmatch JDS. Na začátku druhého okruhu razantně zaútočila Veronika Poršová v sulce jedenáctiletého Un Nuage D’Osmoz, ale její nápor se nakonec ukázal být předčasný. V posledním oblouku se totiž vyvezl na druhou pozici Zdeněk Škobis s valachem Josem a svěřenec trenérky Petry Handschuhové se v posledních metrech pohodlně dostal před Gaudi Boka.

Jos zvítězil jistě o půl délky v kilometrovém čase 1:19,1. Třetí skončil Un Nuage D’Osmoz.

Klusáci ŽIVĚ na EquiTV: Velká dubnová cena a Trotteur Francais II 2019

Součástí zahajovacího dne sezony byla také Cena Praha TV - Trotteur Francais, určená francouzským klusákům. Na distanci 2180 metrů byl velkým favoritem čtyřletý ryzák Fighter Pilot, který po listopadovém vítězství v Berlíně strávil tři měsíce ve Francii u trenéra Matthieu Abrivarda. V sulce s Mykolou Volfem Fighter Pilot odskakoval ze základní mety a hned od prvních metrů se ujal vedení. Záhy se mu podařilo roztrhat pole, jeho tempo akceptovali pouze Fairway a Best Winner.

Favoritovi ale postupně došly síly. V posledním okruhu mu utekl čtyřletý hnědák Fairway se Zdeňkem Škobisem, který nakonec zvítězil velmi lehce o 8 délek. Druhé místo získal pozdním útokem Elixir de Charni a až třetí příčka zbyla na Fighter Pilota.

Zdeněk Škobis byl s třemi vítězstvím nejúspěšnějším jezdcem zahajovacího dne. Další klusácké odpoledne je ve Velké Chuchli na programu už v sobotu 20. dubna. Hlavním dostihem bude Velká dubnová cena hlavního města Prahy.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE