reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Famous Valley hvězdou Zlatého poháru EŽ Praha

ikonka

Na atraktivní program a jednu koňskou osobnost lákalo závodiště Velká Chuchle v neděli 15. září. Famous Valley nastoupila do Zlatého poháru EŽ Praha s cílem prodloužit svou vítěznou sérii na 11 dostihů za sebou. Podívejte se na Devadesátku EquiTV...
19.09.2019 09:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV SI MŮŽETE PUSTIT NA TOMTO ODKAZU

Do sedla hnědky v majetku Stanislava Chudáčka, pětileté Famous Valley, se v neděli 15. září ve Velké Chuchli vyhoupl v rámci Zlatého poháru Elektrizace železnic Praha jezdec Pavel Složil. Konkurence tentokrát nebyla početná, ale zato kvalitní. Vedle letošní čtyřnásobné vítězky Slivky běželi také prověření Mister Westminster, Montjeu Third a také nový francouzský import stáje Pegas Polo Rouge.

A právě osmiletý hnědák z tréninku Čestmíra Olehly se v první polovině 4200 metrů dlouhé tratě postaral o svižné tempo. Favoriti ho sledovali s několikadélkovým odstupem. V posledním oblouku se vydaly do trháku Famous Valley se Slivkou a schylovalo se k velkému souboji. Jenže nakonec z něj nic nebylo. Famous Valley dál zrychlovala a do cílové roviny už točila s náskokem. V posledních stovkách metrů klisna změnila jedničkový dostih ve svou exhibici a zvítězila zadrženě o 15 délek. Druhá doběhla Slivka před Misterem Westminsterem. Vítězka navíc časem 4:56,25 vytvořila nový rekord dostihu.

Trenérka Helena Vocásková dosáhla ještě jednoho lehkého vítězství v rámcovém programu, když účastnice Českého derby Tularka o pět délek ovládla dostih III. kategorie na 1800 metrů.

Double se v rámci chuchelské neděle podařil i trenérovi Václavu Lukovi mladšímu, žokeji Janu Vernerovi a stáji Arenzo.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE