reklama 11D

Další Ponntosovo gala. Český šampion vybojoval druhé místo v dubajské grupě

ikonka

Nejrychlejší český sprinter Ponntos pokračuje v sérii výsledků, které nemají v tuzemské dostihové historii obdoby. Poté, co dva dny před Vánocemi slavil v dubajském Meydanu vítězství na úrovni listed, přidal druhé místo v grupě 2 na 1000 metrů.
26.01.2024 17:48  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Emirates Racing  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

Další velký dostih zaběhl v pátek večer místního času šampion českých sprinterů Ponntos v dubajském Meydanu. Šestiletý hřebec majitelky MUDr. Evy Nieslanikové měsíc po listed triumfu na stejné dráze sahal po vítězství i v grupě 2 Blue Point Sprint (1000 m, 850 000 dirhamů). Nakonec pod žokejem Antoniem Fresu finišoval druhý za tříletou klisnou Star Of Mystery a připsal si páté blacktype umístění své kariéry. Druhý český zástupce Zorken doběhl na vzdáleném dvanáctém místě.

Ponntose, kterého na místě podporovala téměř celá rodina Nieslanikových v čele s trenérem Miroslavem Nieslanikem, nevyvedla z míry ani zdlouhavá předstartovní procedura. Poté, co dva soupeři prorazili své boxy, se za konstrukcí ocitla i česká hvězda a start se zpozdil o šest minut.

Pak už ale šlo z pohledu centrály Tušimice všechno hladce. Ponntos se svým typickým stylem ujal vedení a nadiktoval tempo na hranici časového rekordu. Podobně jako při svém vítězství z 22. prosince hřebec s přibývajícími metry neslábl a dokázal odrazit útoky soupeřů. Už se zdálo, že se rodí české grupové vítězství, jenže Mickael Barzalona šikovně protáhl tříletou hnědku Star Of Mystery v barvách Godolphinu mezerou mezi koňmi a v poslední dvoustovce nasadila k drtivému finiši.

Svěřenkyně Charlieho Applebyho, které 60 kilogramy zatížený Ponntos dával plných sedm kilogramů, dominovala o 1 3/4 délky v čase 0:56,14, tedy 24 setin sekundy za rekordem dráhy. Ponntos uhájil druhou příčku o krk před Tajallou.

Tříletý Zorken ve svém druhém startu v barvách Jany Dufkové a tréninku Ingrid Janáčkové Koplíkové v první polovině dostihu akceptoval krajanovo rychlé tempo, ale v závěrečné čtyřstovce se začal propadat a Cristian Demuro ho nechal docválat na předposlední dvanácté pozici se ztrátou 24 délek na vítězku.




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }