reklama 11D

ČJF ocenila v pražském Obecním domě nejlepší jezdce a koně roku 2023

ikonka

V sobotu 9. března proběhl v reprezentativních prostorách vinárny a pivnice pražského Obecního domu tradiční galavečer České jezdecké federace, který však zástupci svazu sami nazývali Vyhlášením sezony 2023. Dorazily čtyři desítky oceněných.
10.03.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Ten, kdo dorazil na slavnostní vyhlášení jezdců a koní roku 2023 pod hlavičkou České jezdecké federace do pražského Obecního domu, musel být nejprve trochu překvapen, že je směrován do suterénních prostor. Pro akci se zhruba dvěma stovkami pozvaných však tamní vinárna a pivnice nabídla s ohledem na charakter programu velmi příjemné a současně reprezentativní prostředí. 
 
Diváky v sále čekal téměř dvou a půl hodinový ceremoniál, v němž si pro cenu přišlo více jak čtyřicet osob z řad jezdců, vozatajů, majitelů koní, ale také lonžérů či trenérů. Vše zahájila voltiž, v jejíž bloku se na pódiu vystřídali Kateřina Kocurová, Elisabeth Reslerová, Michaela Pachotová, Adéla Lipinová a v neposlední řadě pak majitel a lonžér Bohdan Resler, jenž zastupoval koně roku White Magic. Z paravoltižních jezdců získaly ceny Hana Bartoňová a Marcela Mikelová.
 
Seniorským jezdcem roku 2023 ve vytrvalosti se stal Petr Jadlovský, mezi juniory a mladými jezdci triumfovala Aneta Wondráková. Oceněným koněm byla klisna Makalfa MK. Reining vyhlašoval jezdce v kategoriích mládež, junior, amatér a senior, jimiž jsou Nicolas Pavel, Barbara Jiráková a dvakrát Lenka Weinmannová.
 

 
Disciplína spřežení vyhlásila v každé z vozatajských kategorií trojici nejlepších. V pony dvojspřeží jsou to Milan Kadlec, Lucie Černá a Monika Pospíšilová. V jednospřeží Daniel Bejr, Jiří Ziegler a Markéta Sedlinská. Ve dvojspřeží pak Ladislav Moudrý, Alexandr Soukup a Jaroslav Juráň mladší. No, a nakonec ve čtyřspřeží Radek Nesvačil, Jiří Nesvačil junior a Jiří Nesvačil senior. Nutno ještě doplnit, že Radek Nesvačil se také při této příležitosti stal držitelem zlatého výkonnostního odznaku FEI.  
 
Z pony jezdců patřili mezi oceněné skokani Rozárie Mošťková, Vanessa Hájková, Sophie Urbanová a poník Blesk 30. V drezuře uspěli Jan Perníček, Aneta Valeriánová, Barbora Krejčířová a poník Altrido Olet´s Koss. 
 
Drezura kromě koně, resp. klisny roku Diamantiny vyhlásila pět jezdců roku. Z dětí to byla Anna Marie Křížová, z juniorů Johana Vášáryová, mezi jezdci do 25 let Anna Procházková a případě seniorů Ema Kopuletá. Paradrezurní hvězdou zůstává Anastasja Vištalová, jež se již pomalu začíná připravovat na paralympijské hry do Paříže.
 
Nezvykle předposlední vyhlášenou disciplínou byly skoky. Titulem trenér roku 2023 se může nově pyšnit Zdeněk Žíla. Jezdci roku jsou Václav Humplík, Anna Marie Vítek, Kristina Vítek, Mariana Michlíčková a Sára Vingrálková, která převzala také cenu pro Koně roku 2023, jímž je Kas-Sini DC.
 
Nejlepším koněm všestrannosti je Figaro, a to za výsledky s Miloslavem Příhodou. Ten ovšem dal přednost startům při Zimním jezdeckém poháru v Královicích, a tak za něj cenu přebíral mladý jezdec roku Matěj Sukdolák. Skupinovou cenu přebíralo juniorské reprezentační družstvo – Tereza Kusá, Andrea Novotná a Marek Pokorný. Pro poslední cenu si přišel budoucí dvojnásobný olympionik Miroslav Trunda, který získal pro Českou republiku kvalifikační kvótu na olympijské hry do Paříže. 
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }