reklama 11C

Česká asociace connemara pony: Irské plemeno koní nově sdružené v ČR

ikonka

Před několika týdny nově vznikla Česká asociace connemara pony. „Naším cílem je vytvořit plemennou knihu, která by byla uznávaná ve světovém connemara chovu,“ říká Michaela Pavlisová. Asociace chce též aktivně spolupracovat s dalšími svazy.
20.03.2020 12:11  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Příznivci connemara pony a part bred connemara jistě uvítají založení České asociace connemara pony. Zapsaný spolek oficiálně vznikl v únoru 2020. „Cílem našeho sdružení je propagace tohoto jedinečného plemene a part-bred connemara pony. Budeme aktivně spolupracovat s dalšími svazy, sdruženími, organizacemi a asociacemi (tuzemskými i zahraničními) za účelem rozvoje chovu a využití tohoto plemene,“ informuje Michaela Pavlisová.
 
„Dále budeme organizovat výstavy, prozatím evidovat connemara pony a part-bred connemara v České republice, případně jejich sportovní výsledky. Naším cílem je vytvořit plemennou knihu, která by byla uznávaná ve světovém connemara chovu,“ dodává Pavlisová.
 
Connemarský pony je jediné ryze irské plemeno koně. Pochází se západního Irska z oblasti Chonnacht, anglicky Connaught nebo Connemara. Podrobnosti najdete na adrese www.connemarapony.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE