reklama 11A

CEI v Budislavicích je zrušeno. Slavošovské CEI se přesouvá do Chlumce

ikonka

Postupné rušení sportovních akcí se dotklo i kalendáře v disciplíně vytrvalost. Aktuálně je již jisté, že červnové mezinárodní závody v Budislavicích se neuskuteční. Na toto téma jsme si povídali se zkušeným pořadatelem závodů Antonínem Hrdinou.
30.03.2020 14:04  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Na začátku června se dle původně naplánovaného sportovního kalendáře České jezdecké federace měly uskutečnit mezinárodní vytrvalostní závody v Budislavicích. Člen organizačního týmu Antonín Hrdina nás ovšem informoval, že s jejich konáním se již nepočítá.
 
„Paní Králová mě kontaktovala kvůli těmto závodům a shodli jsme se na tom, že je zrušíme. Problém je ten, že by nám sem ani nepustili zahraniční rozhodčí. Ve hře jsou v Budislavicích ještě národní závody a mistrovství České republiky. Tam samozřejmě také ještě nevíme, co bude realizovatelné. Pokud by mělo být mistrovství jako jedny z prvních závodů, uvažujeme o tom, že ho posuneme. Pravděpodobně by došlo ke spojení s mezinárodními závody v Chlumci nad Cidlinou, ty zatím v kalendáři držíme.“
 
Mezinárodní závody CEI** se do Chlumce přesunuly z původně plánovaného mítinku ve Slavošově v termínu 7. až 8. srpna. „Měnilo se to na základě toho, že Mezinárodní jezdecká federace upravila pravidla, podle nichž nesmí být na jedněch závodech třikrát za sebou stejný sbor rozhodčích,“ zmínil Antonín Hrdina. Organizace se tak nově ujal TH Equiclub a jako místo konání byl vybrán Chlumec nad Cidlinou. 
 
„V Chlumci to bude hodně po rovině, podobně jako jsou Kolesa, nicméně tento terén je u jezdců poměrně oblíbený. Vytrvalost se tam ještě nikdy nekonala, bude to pro nás celé nové, tak uvidíme, jak to bude vypadat,“ dodal Hrdina. V čele organizačního týmu by dle jeho slov měla stát předsedkyně komise vytrvalosti Zuzana Žežulková.
 
První domácí závody ve vytrvalosti měly proběhnout v sobotu 28. března v Hoštce, ale konat se nemohly. Zraky příznivců této disciplíny se tak momentálně upínají k 26. dubnu, kdy jsou v kalendáři uvedena Kolesa. Rozpis závodů je již schválen, ale vše bude záležet na tom, zda se do té doby zmírní současná vládní opatření.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE