reklama 11D

Zduchovice premiérově přivítají závody CSIO

ikonka

Přehlídku špičkových nadějných jezdců z České republiky i ze zahraničí nabídnou od 26. do 29. dubna parkurové závody CSIO ve Zduchovicích. Podnik takové úrovně se v této kategorii uskuteční v Česku premiérově. Přinášíme podrobnosti!…
16.04.2018 16:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
„Závody CSIO v kategorii dětí, juniorů a mladých jezdců se v Česku budou pořádat poprvé v historii. Naše mladá reprezentace tak bude mít poprvé možnost absolvovat na domácí půdě Pohár národů a vyzkoušet si týmovou soutěž v českém prostředí,“ říká Barbara Hassová z Jezdeckého centra Zduchovice.
 
Účast na prestižní akci se skvělým obsazením už kromě domácího výběru potvrdily i juniorské týmy Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Dánska a Finska, to samé platí i o startovní listině v kategorii mladých jezdců. Jistá je bohatá účast také v soutěži dětí.
 
Domácím nadějím parkurového skákání se tak dostane cenné konfrontace se špičkovými závodníky z ostatních jezdecky vyspělých zemí.
 
Mimořádný zájem o projekt SCM/CSIO potvrdila rovněž účast na kontrolních kvalifikačních závodech, které proběhly minulý víkend a v nichž se rozhodlo o nominacích pro hlavní klání. Stavitelkou parkurů byla významná funkcionářka Mezinárodní jezdecké federace FEI Christa Heibachová.
 
„Jezdci se každým dnem zlepšovali,“ chválila závodníky Heibachová, jež stavěla parkury i na olympiádě či při Světových jezdeckých hrách a postará se o design parkurů ve Zduchovicích také na konci dubna.
 
Navíc pomáhá pořadatelům i s organizací a přispěla mnoha radami. „Je s ní skvělá spolupráce. Má s pořádáním podobných závodů velké zkušenosti, takže jí patří velký dík i za tuto akci,“ říká Hassová.
 
Nejedná se však o jediné slavné jméno zapojené do projektu SCM. Respektovaný kouč Tjark Nagel se stal šéftrenérem a odborným trenérským garantem reprezentace. „Možnost připravovat se pod takovou osobností znamená pro děti a juniory neocenitelné zkušenosti. Dostali při soustředěních příležitost, která se jen tak nenaskytne,“ podotýká Hassová.
 
Úspěch celého projektu SCM/SCIO, který vyvrcholí právě ve Zduchovicích, těší i jeho iniciátorku, prezidentku České jezdecké federace Olgu Plachou. „Cílem bylo připravit české nadějné jezdce tak, aby se mohli měřit se špičkovou zahraniční konkurencí. Mám radost, že byl projekt přijat s velkým zájmem a ukázal, že má smysl. Zaznamenali jsme na něj velice kladné reakce,“ pochvaluje si Plachá.
 
Právě především díky jejím kontaktům se podařilo pro projekt získat zmiňované osobnosti jezdeckého sportu. „Pro děti a juniory je tento projekt velkým přínosem, je vidět, jak se úroveň každým rokem zvedá,“ přidává Hassová.
 
K vrcholům bohatého programu budou ve Zduchovicích patřit týmový Pohár národů ve všech třech kategoriích i individuální Velké ceny. Zpestření obstarají závody pony, vložena bude ve spolupráci s ČJF i soutěž ve stylu equitation.
 
„Budeme tu mít jednu z největších kapacit pro stylové soutěže Susanne Macken. Je to unikátní úspěch, že se podařilo pro naše závody tuto rozhodčí získat, protože je to opravdu světová kapacita,“ prozrazuje Hassová. „Navíc máme slíbeno, že poradí a vysvětlí našim budoucím nadějím, jak jezdit opravdu stylově,“ doplňuje.
 
Svátek jezdeckého sportu přivítá znovu vylepšený zduchovický areál. Po loňské modernizaci kolbiště připravili pořadatelé pro tuto akci kompletně zrekonstruované obě opracoviště s novými povrchy, pro účastníky bude připraveno rekordních 14 tisíc m2 jezdeckých ploch špičkových parametrů.
 
A s jakými ambicemi půjdou čeští jezdci do závodů? „Budeme doufat, že bychom mohli vyhrát nebo se dobře umístit v některých soutěžích. Snažíme se našim reprezentantům vytvořit takové podmínky, aby mohli využít domácího prostředí a zázemí k co nejlepším výkonům,“ zve Hassová fanoušky na skvělou jezdeckou podívanou.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE