reklama 11C

CSIOchJY ve Zduchovicích se těší velkému zájmu

ikonka

Během posledního dubnového víkendu se ve Zduchovicích nedaleko Kamýku nad Vltavou uskuteční mezinárodní mítink kategorie CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. Závody nabídnou i další túry. Podrobnosti se dočtete v tiskové zprávě…
04.04.2018 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Vyvrcholením mládežnického projektu SCM 2017/2018 České jezdecké federace a Jezdeckého centra Zduchovice budou v termínu 26. - 29. dubna 2018 velice atraktivní mezinárodní závody.
 
Juniorské závody úrovně CSIO se v České republice uskuteční historicky poprvé a podle potvrzené účasti nabídnou podnik na evropské úrovni. Účast na CSIO Zduchovice 2018 již potvrdili juniorské týmy Čech, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Dánska a Finska. Stejnou a tím kompletní startovní listinu pozvaných týmů, které potvrdily pozvání, nabízí i kategorie mladých jezdců. Účast v týmové soutěži dětí potvrdily reprezentace z Česka, Polska, Rakouska a Německa. 
 
Cílem projektu CSIO Zduchovice 2018 bylo umožnit českým nadějím porovnání s ostatními jezdecky vyspělými zeměmi na domácí půdě. O úspěšnosti projektu SCM/CSIO  svědčí mimořádný zájem ze strany českých jezdů ve všech kategoriích. Odměnou budiž všem je potvrzená velice atraktivní účast jezdců z evropsky jezdecky vyspělých zemí, což bude velice zajímavou konfrontací a porovnáním výkonnosti našich dětí, juniorů a mladých jezdců.
 
Zajímavým zpestřením budou soutěže pony, jednou ze soutěží pro pony bude soutěž Equitation, které má u nás premiéru a je velmi populární v USA, pro soutěže hodnocené na styl pořadatel využije přítomnost mezinárodní rozhodčí Sussane Macken, která patří v oboru k nejuznávanějším.  Pro pony budou připraveny celkem dvě túry na úrovni CSIP  a CSN-P.  
 
Součástí závodů budou také soutěže amatérů CSIAm-B a dvě túry pro mladé koně pro 5/6 leté a  pro 7/8 leté koně. Pro soutěže amatérů je limitovaný počet domácích jezdců 10, 10 míst je rezervováno pro zahraniční účastníky. U soutěží mladých koní je limitovaný počet přihlášených domácích jezdců 15 a 25 míst je pro zahraniční účastníky.
 
Mezinárodní konfrontaci bude předcházet ve dnech . - 8. dubna) kontrolní kvalifikační závody, které budou sloužit k výběru jezdců do jednotlivých reprezentačních týmů a do limitovaných individuálních soutěží, stavitelkou parkurů bude Christa Heibach, která bude mít na starosti design parkuru i na CSIO Zduchovice.
 
Mezinárodní projekt CSIO Zduchovice 2018 bude elegantním zakončením projektu SCM. Poté budou naše mladé naděje vypuštěny na mezinárodní závodní scénu a bude velice zajímavé sledovat stoupající kvalitu a výsledky jednotlivých absolventů projektu SCM/CSIO  v mezinárodní konkurenci. 
Poděkování všech si zaslouží iniciátorka projektu, prezidentka ČJF Ing. Olga Plachá, které se podařilo přizvat k participaci na tomto vizionářském projektu významné osobnosti evropského jezdeckého dění. Tjark Nagel se stal šéftrenérem a odborným trenérským garantem reprezentačního týmu A.  Významná funkcionářka FEI Christa Heibach přijala roli stavitelky, organizátorky, renomované osobnosti mezinárodního skokového sportu, která svým entusiasmem, kontakty a mezinárodním renomé pomohla otevřít našemu mladému sportu "evropské dveře". Významnou měrou se podílela na organizační přípravě CSIO Zduchovice 2018 a implementaci stavitelského a organizačního know-how celého projektu. Poděkování patří také partnerům CSIO Zduchovice 2018, kteří si uvědomili a pochopili historickou unikátnost a křehkost tohoto pilotního projektu a rychlým rozhodnutím neváhali s nezištnou podporou této významné sportovní akce. 
 
Dík patří také všem, kteří větší, či menší měrou přispěli k realizaci tohoto významného předělu v přípravě naší mladé jezdecké generace. Poděkování tak patří trenérům, rodičům, funkcionářům ČJF, týmu Jezdeckého centra Zduchovice a také mladým, nadšeným a pracovitým účastníkům končícího cyklu SCM / CSIO 2017/2018.
 
Pořadatel připravil pro tuto významnou akci kompletně zrekonstruované obě opracoviště s novými povrchy, hrazením a kvalitní meliorační skladbou podloží. V loňském roce nově rekonstruované kolbiště patří svými parametry k evropské špičce, tak jako celé zázemí areálu. Tímto posledním krokem v dostavbě jezdeckého zázemí dochází k absolutní eliminaci nepřízně počasí. Pro účastníky bude připraveno rekordní 14000m2 nově zrekonstruovaných jezdeckých ploch špičkových parametrů a ustájení většiny koní v krytých halách. 
 
Zdroj: Tisková zpráva pořadatele
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE