reklama 11C

Závěr jezdecké i parajezdecké sezony 2012

Jezdecká sezona se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru – alespoň pokud jde o venkovní závody. Od listopadu se totiž veškeré dění přesune do jezdeckých hal. Jsou ovšem disciplíny, které se v hale zabydlují podstatně dříve...
03.10.2012 13:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Paradrezurní i paravoltižní mistrovství České republiky se např. pod střechou konají zcela standardně
 
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Otevřené mistrovství České republiky v paradrezuře bude ve dnech 6. – 7. října hostit podruhé areál jezdecké školy Equus Kinsky v Hradišťku u Sadské. Handicapovaní jezdci se v tamní hale utkají nejen o mistrovské kovy. Téměř v každé kategorii totiž nastoupí domácí po boku některého z ruských jezdců, kteří se rozhodli letošní šampionát zpestřit svojí účastí. Sobotní i nedělní program zahájí v 9.30 hodin Cenou Zuzky. Od 10.00 hodin jsou pak naplánovány mistrovské soutěže, přičemž v sobotu se pojede první kolo mistrovství ČR – „Team test“ a v neděli přijdou na řadu divácky nejatraktivnější volné sestavy na hudbu. Ty však budou již třetím kolem. To druhé se uskuteční v sobotu od 14.00 hodin v rámci „Individual championship testu“. Další významná akce pro handicapované jezdce proběhne o týden později. V sobotu 13. října se bude konat v Olšanech mistrovství České republiky v paravoltiži
 
V průběhu října budeme moci držet palce také jezdcům v ostatních jezdeckých disciplínách. Kromě celé řady domácích závodů se někteří vypraví i na mezinárodní akce do zahraničí. Hned 4. října začíná čtyřdenní skokové klání kategorie CSI3*/CSIYH* v rakouském Wiener Neustadtu. Na přihlášce České jezdecké federace figurují Zuzana Zelinková, Zdeněk Žíla a Adéla Půlpánová. Na stejném místě se o dva týdny později uskuteční mezinárodní závody CSIJYCh-A – tj. pro děti, juniory a mladé jezdce. Z dětí se nás chystají reprezentovat Petra Boháčová a Aneta Paličková, v juniorech Andrea Halíková a Zdeňka Vávrová. Zahálet nebude ani Anna Kellnerová. Ta se chystá pro změnu ve dnech 11. až 14. října na juniorské CSI do švýcarského Chevenezu. Startovat by měla s koňmi Torlanda, Zonnedoeptoltien a Kashmir v malé, střední a velké túře. 
 
Víkend na konci první poloviny října bude také ve znamení výjezdu drezurních jezdců do maďarského Kaposváru. Ve velké túře budou české barvy hájit Ema Jančářová s Athosem 7 a Fabrizio Sigismondi s Corradem AZ. Ten si s sebou bere ještě Apropose do malé túry. Na její startovní listině budou dále Šárka Charvátová se Saint Tropezem a Adéla Neumannová s Ediem 1. Zastoupení budeme mít i mezi juniory díky Kamile Kotyzové s Little Joe a v kategorii pony budeme moci vidět Michaelu Pavlisovou s Diamantem 424. 
 
V neposlední řadě se do zahraničí chystají jezdci ve třetí olympijské jezdecké disciplíně – všestrannosti. Jiří Machovec s Alnaki míří do holandského Boekela, kde se zúčastní 11. – 14. října soutěže CCI3*. O týden později bude Miroslav Trunda v sedle šestiletého valacha Bemmie startovat na tradičním mistrovství světa mladých koní ve frencozském Le Lion d’Angers. Další informace o dění v jezdeckém sportu najdete na internetových stránkách České jezdecké federace – www.cjf.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }