reklama 11B

Západoevropská liga zná finalisty Světového poháru

ikonka

Kvalifikační kola parkurového Světového poháru 2017/2018 jsou s výjimkou posledního mítinku bodovaného do Severoamerické ligy minulostí. Známe jména finalistů, kteří vzešli z nejsilnější evropské ligy a podívají se tak v dubnu do Paříže.
07.03.2018 19:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Henrik von Eckermann (SWE) jde do finále SP jako vítěz bodování Západoevropské ligy. Foto: FEI / Lotta Brundin Gyllensen
 
Světový pohár v parkurovém skákání je rozdělen na šestnáct lig nebo sublig. Nás zajímá samozřejmě nejvíce Centrální evropská liga respektive její severní subliga, v níž zazářil druhým místem v konečném hodnocení Aleš Opatrný. Jak jsme však již informovali, na pařížské finále, jež se koná 10. – 15. dubna, se z důvodu vytíženého programu nechystá. Z této skupiny se kvalifikoval také její vítěz Urmas Raag z Estonska a třetí muž pořadí Kristaps Neretnieks (LAT).
 
Pojďme se podívat, kteří sportovci postoupili z jedné z nejsilnějších lig světa Západoevropské WEL. Z první pozice na žebříčku půjde do finále Švéd Henrik von Eckermann, dále se v pořadí za ním kvalifikovali Kevin Staut (FRA), Marcus Ehning (GER), Edwina Tops-Alexander (AUS), Denis Lynch (IRL), Christian Ahlmann (GER), Michael Whitaker (GBR), Roger Yves Bost (FRA), Pieter Devos (BEL), Daniel Deusser (GER), Carlos Lopez (COL), Harrie Smolders (NED), Alberto Zorzi (ITA), Steve Guerdat (SUI), Eduardo Alvarez Aznar (ESP), Robert Whitaker (GBR), Douglas Lindelöw (SWE) a Marc McAuley (IRL). 
 
Jezdců postupuje z žebříčku WEL nejlepších osmnáct. Protože však v TOP18 jsou dva sportovci, kteří patří do jiných lig, ale prostřednictvím WEL se kvalifikovali (Edwina Tops-Alexander a Carlos Lopez), doplnila Mezinárodní jezdecká federace seznam o další dva jezdce, jimiž jsou Olivier Philippaerts (BEL) a Simon Delestre (FRA).
 
Finále série World Cup, které je jednou z nejdůležitějších akcí sezony, se koná od 10. do 15. dubna společně s vrcholem Světového poháru v drezuře. Ve středu 11. dubna proběhne losování a o den později se pojede naostro. O vítězi bude rozhodnuto v neděli 15. dubna. Obhájcem titulu je Mclain Ward (USA), jenž je automaticky kvalifikován a navíc je jako vedoucí jezdec Severoamerické ligy opět jedním z nejsilnějších účastníků.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE