Jezdci reportují. Staňte se součástí nejlepšího zpravodajství o koních|Na EquiTV.cz audiovizuální služby streamem nezačínají, ani nekončí! Nabízíme víc než jen on-line přenosy a záznamy, vysíláme koně mimo jezdeckou komunitu! |POSLOUCHEJTE příběhy lidí, kteří milují koně! JEZDECKÉ RÁDIO je tu pro Vás!|Sledujte MONITORING zpráv o koních z dalších zdrojů!|POZOR: Newsletter o koních každý pátek. Objednejte si ZDARMA nový Jezdecký zpravodaj|EquiTV stále častěji na Slovensku. Úspěšný český projekt boří hranice|JEZDCI.CZ jsou s vámi již 10 let! Vše začalo 10. 10. 2010 v 10:10 hodin... Od té doby jsme pro vás připravili přes 25.000 článků!|SLEDUJTE ŽIVÉ PŘENOSY z akcí pravidelně na EquiTV.cz. Ta je jedinou původní internetovou televizí o koních v ČR, která má přesah do terestriálního vysílání! Vytváříme obsah i pro další TV kanály, jako jsou: ČT Sport, Sport 5, TV Seznam, Regionální televize a další... |Inzerováním v médiích skupiny EQUINET podporujete nezávislé zpravodajství o koních a jezdectví v ČR. Děkujeme všem reklamním partnerům za podporu!|1. - 4. 10. skoky MČR U25 a seniorů - Martinice|2. - 4. 10. drezura a paradrezura - Hradištko|3. - 4. 10. paravoltiž MČR - Orion Praha|9. - 11. 10. skoky Praha - Velká Chuchle|9. - 11. 10. skoky Olomouc|9. - 11. 10. drezura Královice|PARTNERSKÉ AREÁLY:|Dostihový spolek Pardubice|Chuchle Arena Praha|ESC Olomouc|Martinice|Zduchovice|Hradištko|Královický dvůr|NH Kladruby n. L.|Hořovice|PODPORUJEME:|Český skokový pohár|Zlatá podkova
reklama 11D
200924_equestrians_1200_jpg.jpg

reklama

Výběr hřebců k plemenitbě v CS v reportáži EquiTV

 24.11.2017 10:17 | AUTOR

ikonka

V Mněticích proběhl v polovině listopadu výběr hřebců k plemenitbě v rámci slovenského teplokrevníka. Ty, kteří uspěli, můžete vidět v souhrnu EquiTV, v němž si můžete také poslechnout komentář komisaře Jana Chýleho.

reklama 12B

Reportáž z výběru hřebců CS je v tomto odkazu

Východočeské Mnětice u Pardubic jsou tradičním dějištěm akcí Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka v České republice. Ve dnech 17. a 18. listopadu tam proběhl výběr hřebců do plemenitby právě v rámci plemenné knihy slovenského teplokrevníka. Komisařům se představilo nejprve pět starších koní, z nichž čtyři prošli úspěšně jejich posouzením. Krátký komentář k jednotlivým hřebcům nám poskytl odborník na slovo vzatý – Jan Chýle. 

Prvním z vybraných starších hřebců byl sedmiletý bělouš Manasquan M Z. Jak jeho přípona za jménem napovídá, jde o hřebce plemene Zangersheide, jehož otcem je Mr. Blue. Komisi se líbil také šestiletý Crosby DK. Ten je narozen v České republice a jeho otcem je holštýnský plemeník Cachas. Desetiletý holandský teplokrevník Clive po známém Heart-break-erovi byl třetím vybraným hřebcem ze starších ročníků. Komisaři vybrali také ryzáka Fresca. Ten je zapsán v plemenné knize KWPN tedy holandský teplokrevník, který má v původu zapsaného Zambesiho jako otce. 

Na řadu přišlo šestnáct dvouletých hřebců, z nichž při posouzení odborné komise uspěla rovná polovina. Mezi vybranými hřebci byl mj. ryzák Cézar českého chovu, jehož otcem je Przedswit Jung. Výběrem prošel rovněž další český teplokrevník Amant po Quintero´s Cassiny z matky po holštýnském hřebci Curier Carilex, jenž byl aktivní v tuzemském skokovém sportu. Uspěl také hnědák Dreux. Ten se narodil přímo v Mněticích v plemenné knize CS tedy slovenský teplokrevník. Jeho otcem je De Niro. Rovněž belgický teplokrevník Prins – Qui V.H. Appelsvoordehof po Denzelovi byl vybrán k plemenitbě. Z Německa importovaný oldenburský bělouš Christian Liberty po otci Christianovi také prošel sítem komise. 

Trojici hřebců na prvních třech příčkách již podrobněji představí Jan Chýle. Jan Chýle provázel v Mněticích přítomné diváky celým programem výběru hřebců do plemenitby. Pokud jste u toho nemohli být osobně, pak máte možnost se podívat na nezkrácený video záznam, který najdete na našich stránkách www.equitv.cz.



reklama 13C

Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.

NEPŘEHLÉDNĚTE

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace