reklama 11B

Výběr hřebců CS v souhrnné reportáži EquiTV

Ve videreportáži EquiTV je shrnuto vše důležité z výběru dvouletých hřebců a zápisu starších hřebců do knihy plemeníků slovenského teplokrevníka v ČR. Výběr se konal ve dnech 20. – 21. listopadu v ERC ve východočeských Mněticích. Video je v článku!
27.11.2015 14:15  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

V pátek 20. a v sobotu 21. listopadu proběhl v areálu Equinního reprodukčního centra v Mněticích u Pardubic výběr dvouletých hřebců a zápis starších hřebců do knihy plemeníků slovenského teplokrevníka chovaného v České republice
 
Mezi staršími hřebci usilovalo o zápis do plemenné knihy devět adeptů. Zápisu nakonec dosáhli tři z nich. Nejstarším je čtrnáctiletý hnědák Brando, který se narodil v Belgii a jeho majitelem je Bedřich Hanák. Otcem Branda je Codex, a jeho matka je po hřebci Lys de Darmen. Dalším zapsaným hřebcem do plemenné knihy slovenského teplokrevníka je pětiletý Warness, který pochází z Nizozemí a je v majetku Zemského hřebčince v Písku. Jeho otcem je Warrant, a otcem jeho matky Larino. Stejně starý, tedy pětiletý, je i poslední zapsaný hřebec Contrast HG, jehož chovatelkou i majitelkou je Dr. Heda Krügerová. Otcem oldenburského bělouše je Cornet´s Stern, matka je po hřebci Caletto III.
 
V další části výběru bylo předvedeno devět mladých hřebců narozených v roce 2013. Nejvyššího ohodnocení dosáhl hnědák Cedrik, jehož otcem je 5140 Eurocommerce Berlin, a otcem jeho matky je Acord II. Chovatelem Cedrika je Jaroslav Teplý a majitelem firma Taurus Trans. Přestože se s nejvyšší udělenou známkou stal Cedrik ve své podstatě vítězem, nebyl vybrán pro nepřesvědčivou skokovou ukázku. Vybrán byl naopak účastník výběru s druhou nejvyšší známkouhnědák Iniesta. Hřebec po otci Starpower se narodil v Nizozemí a jeho pronajímatelem je Zemský hřebčinec v Písku. Otcem matky je Padinus.
 
Hodnocení dvouletých hřebců nejlépe shrnuje komentář Dr. Víta Holého při oficiálním vyhodnocení, který doplňujeme ukázkami z jejich předvedení…



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE