reklama 11A

Všestrannost u startu i cíle pardubické sezony

Pardubickou sezonu na dostihovém závodišti pravidelně otevírají soutěže všestrannosti, stejně jako ji pravidelně uzavírají. Úplně poslední akcí letošního roku totiž bude Rozlučková všestrannost, která se uskuteční první listopadový víkend…
24.10.2014 10:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Kateřina Návojová

Pořadatelé vypsali celkem sedm soutěží od stupně ZKpo CNC*, pravidlem se už také staly hobby závody. Ty budou ve dvou kategoriích - ZK a Z. Drezurní zkoušky účastníci závodů absolvujísobotu 1. listopaduod osmé hodiny ranní, z drezurního obdélníku se pak budou přesouvatparkuru. V neděli 2. listopadu je čekají terénní zkoušky. Autorem tratí bude i tentokrát úspěšný jezdec a trenér všestrannosti Petr Veselovský. Uzávěrka přihlášek je v pondělí 27. října.

„Letos pořádáme troje závody všestrannosti. O ty letní byl tak velký zájem, že jsme je nakonec museli ze dvou dnů rozšířit na dny tři. Uvidíme, jak velký zájem bude tentokrát. Ale věříme, že „dušičkové“ počasí jezdce všestrannosti neodradí,říká ředitel Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. Pořadatelé očekávají více než 100 přihlášek do závodů všestrannosti, v Letní všestrannosti startovalo rekordních sto padesát jezdců a koní.

Vzhledem k tomu, že zájem o pardubické soutěže neupadá, ale naopak stále roste, nevzdává se Dostihový spolek ani myšlenky na uspořádání mistrovství republiky jednotlivců. To se v minulosti již v Pardubicích konalo. „Podmínky pro pořádání takové soutěže máme. Je u nás kvalitní zázemí pro koně i jezdce a možnost postavit trať pro terénní zkouškymístě, kde se běhá Velká pardubická, je unikátem a zážitkem, který jezdci ani diváci jinde nezažijí,“ domnívá se ředitel Skalický. Potvrzuje to také fakt, že pardubické závodiště už získalo pořadatelství Mistrovství ČR družstev ve všestrannosti 2015.

Areál závodiště bude pro diváky otevřen po celý víkend konání Rozlučkové všestrannosti, vstupné je zdarma.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE