reklama 11A

Vrchol karlovarských dostihů v režii Saši

ikonka

Součástí prvního červencového dostihového odpoledne na Hipodromu Holoubek bylo šest rovinových a jeden překážkový dostih. V atmosféře probíhajícího filmového festivalu nebyly na závodišti ve Dvorech v centru dění známé tváře, ale čtyřnohé hvězdy…
03.07.2018 20:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ale také Karlovarský symfonický orchestr, který si po loňské vydařené premiéře opět našel chvilku na velice vkusné vyplnění přestávek mezi dostihy. Pod taktovkou dirigenta Jana Mikoláše zazněla hudba Dvořáka, Griega, Brahmse a dalších. Obrovský aplaus publika potvrdil, že koně a vážná hudba pod jedinečnou secesní tribunou k sobě patří. Velký dík patří pořadatelům a řediteli orchestru za tak příjemné chvíle.

Vrcholem odpoledne byla Cena PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY – 15. LETNÍ CENA KLISEN. Specifický dostih II. kategorie na trati dlouhé 2.000m je vypisován jako srovnávací zkouška výkonnosti tříletých a starších klisen. Podle statistik je to dostih, ve kterém se většinou prosadí papírové favoritky. Startovní listina obsahovala po škrtu Orphanty pouze pět jmeen. Dvě z nich ovšem budily velkou pozornost dlouho před dostihem. Aktuální formu měly poměřit klisny, které letos nepoznaly porážku. Tialine, která v minulém roce doběhla sedmá, absolvovala dostih z vedoucí pozice, kterou po boji v cílové rovince přenechala suverénce Saše. Svěřenkyně trenéra Tomáše Váni zůstává po varském triumfu v aktuální sezóně stále neporažená. Důvěru sázejících nezklamala ani zástupkyně tříletého ročníku a do blížícího se Oaks hlášená Qeentera, která je rovněž v péči trenéra vítězné Saši. Předběhla favorizovanou Coffolu, za níž doběhla jako pátá další příslušnice tříletého ročníku Chaldera.

Také v druhém nejvýznamnějším dostihu dne se favorit musel spokojit až s druhým místem. Cestu za třetím letošním triumfem překazil Hidden Flamemovi dodatečně dohlašovaný Sir Sun a potvrdil tak, že jeho loňské vítězství ve Velké jarní ceně a čtvrté místo v derby nebylo dílem náhody.

Atraktivní podívanou bez sázkového překvapení nabídl letošní první překážkový dostih. Na trati dlouhé 3.200m s deseti skoky se bez problémů prosadil horký favorit Linngar. Pro loňského derby vítěze Josepha byl jeho překážkový křest smůlovatým. Pro  pád v polovině trati dostih nedokončil. Sledovaným aktérem byl svěřenec trenéra Váni Big Mago, který zejména na italské scéně podává vynikající výkony. Do cíle se dostal na čtvrté pozici.

Výsledky:

Cena HEJTMANA KARLOVARSKÉHO KRAJE (III.kat., 1400m): Rabbit Bated (N.Petrlík) – Motorsport (ž.R.Koplík) – Annie Tiger (ž.K.Hlubučková)
Cena GALERIE UMĚNÍ KARLOVY VARY (IV. kat., 2400 m): Lesana (A.Florian) – Nirgera (ž.R.Koplík) – Roony (A.Subias)
Cena STATKU CHYŠE (steeplechase IV.kat., 3200m): Linngar (B.Ferhanov) – Santos (D.Vyhnálek) – Aspire (R.Benš)
Cena PRIMÁTORA MĚSTA KARLOVY VARY – 15. LETNÍ CENA KLISEN (II. kat., 2000m): Saša (ž.V.Korečková) – Tialine (ž.J.Rája) – Queentera (I.Janáčková Koplíková)
Cena KARLOVARSKÉHO SYMFONICKÉHO ORCHESTRU (III. kat., 2000m): Galis (ž.J.Rája) – Nee L´Amour (A.Florian) – Lucian (žk.D.Liška)
Cena spol. REALISTIC a.s. (IV.kat., 1600m): Dodybud (A.Subias) – Singapore Spice (ž.V.Korečková) – Fiomi (ž.M.Havelková)
Cena spol. Vladimír MAREK s.r.o. (II.kat., 1600m): Sir Sun (ž.P.Foret) – Hidden Flame (ž.J.Rája) – Private Ryan (ž.J.Chaloupka)

 

Text a foto: Marcela Kozová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE