reklama 11C

Vojtková ve vedení skokového Jezdeckého poháru

Svůj jediný start v rámci úvodního kola zimního Jezdeckého poháru, skokové části Jump and Drive Winter Tour 2015, proměnila Barbora Vojtková v sedle plemenného hřebce Caruso ve vítězství. Na to dosáhla v soutěži S* dne 7. února v Hradištku u Sadské…
07.02.2015 21:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Barbora Vojtková s Carusem Medimade zvítězili v závěrečné soutěži. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE

Barbora VojtkováCarusem Medimade si počkala až do startu poslední soutěže, v nížtímto plemenným hřebcem předvedla velmi pěknou, rychlou a především bezchybnou jízdu. Pouze jako jedna ze tří startujících dokázala překonat základní kolo nejvyšší hradišťské soutěže na stupni obtížnosti S* stejně jako finále bez shození. Ve finále se přitom představilo nejlepších deset jezdců z kola základního, osm si neneslo žádné trestné body. V boji o vítězství však rozhodoval i čas, proto většina jezdců více riskovala a někdy se nevyhnula shození. Nastavenou laťku Barbory Vojtkovépodobě bezchybného výsledku a času 40,89 vteřin se však nikomu nepodařilo překonat.

 „ Caruso je prostě nejlepší, moc jsem si to užila. Parkur byl výborně postavený, ve finále se daly jezdit krátké i dlouhé nájezdy, to nám přesně vyhovuje,“ řekla šťastná Barbora Vojtková. „Zahájili jsme sezonu jižúnoru, protože Caruso bude nyní státMněticích jako plemenný hřebec. Pokud to půjde nějak spojit, ráda bych se s ním podívala i do Lysé,“ doplnila. Soutěž se totiž započítávala do velké túry žebříčku Jump and Drive Winter Tour 2015, a právě finále proběhne v Lysé nad Labemrámci Jezdeckého festivalu koncem března.  

Na další dvě příčky dosáhli jezdci reprezentující Czech Equestrian Team, a to Barbora Kejvalová s Con Acordem a Jaroslav Hatla s Fernet Af Kreffe. „Závody v Hradištku se mi hodili jako poslední příprava před závody v Portugalsku, kam za 14 dní vyrážíme,“ popsal úspěšný jezdec ve všestrannosti Jaroslav Hatla. Mezi jeho trojicí koní startující v zahraničí nebude chybět ani Fernet Af Kreffe. Do elitní pětky promluvila ještě se svými dvěma koňmi Andrea Halíková, která se stejně jako vítězka představila pouze v rámci závěrečné soutěže. S oběma svěřenci zajela nejrychlejší jízdy, bohužel s Wyoming 1 i Maryland jednou chybovala.

Během závodního dne se uskutečnilo pět soutěží, z čehož tři byly zároveň první kvalifikací Jump and Drive Winter Tour 2015. Vedle již zmíněné velké túry se jednalo o malou túru na parkuru stupně Z (100 cm) a střední túru vypsanou na parkuru L* (115 cm). Plný počet 20 bodů získala do žebříčku malé túry Klára Svobodová, které se dařilo i v rámci loňského ročníku. Ta navíc vedle výhry v soutěži Z s koněm Czelzi nenašla přemožitele ani ve stupňované obtížnosti do 110 cm, kde se představila s Jordánem 2. V třetí túře – střední – nenašel přemožitele Miloslav Vítek s Roxy Star. „Parkury byly moc dobře postavené, přizpůsobené počátku sezony. Neměl jsem s ničím problém a Roxy Star se nechala dobře vodit,“ prozradil Miloslav Vítek a zároveň jako mnoho dalších pochválil stavitele Jana Šímu za velmi dobré trasy parkurů během celého dne.

Před finále tohoto zimního seriáluLysé nad Labem se v Hradištku Sadské uskuteční ještě druhé třetí kolo skokové části, a to v sobotu 21. února a 7. března. Další podrobnosti včetně úplných pravidel a průběžného bodováníjednotlivých túrách naleznete na webu www.jezdeckypohar.cz nebo na www.jezdeckyfestival.cz, kde se uskuteční již zmíněné finále




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE