reklama 11C

Velká národní steeplechase o Pohár Váni

ikonka

Již potřetí se v Conseq Parku Velká Chuchle uskutečnila nejbohatší česká klasická steeplechase, AGROFERT Velká národní o Pohár Josefa Váni, v jejímž letošním ročníku se představila mezinárodní desetičlenná sestava...
15.10.2017 20:09  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vrchol dne se uskutečnil jako závěrečný bod předposlední, patnácté kapitoly letošní metropolitní sezóny, rovinová část gradovala 15. Memoriálem Harryho Petrlíka (1600 m, 100 tis. Kč) pro tříleté a starší klisny a 2. Pražským zimním favoritem (1800 m, 100 tis. Kč) pro dvouleté koně.

 

Capferret ukázal vysokou třídu

Vysokým favoritem nad překážkami byl letošní dvojnásobný vítěz z pařížského Auteuil, pětiletý valach stáje Meridian Capferret (1,7:1) a o svých kvalitách nenechal nikoho na pochybách. Při své české premiéře lehce o šest délek dosáhl šestého kariérního vítězství, trenérka Štěpánka Myšková obhájila loňské prvenství, žokej Jaroslav Myška pak v tomto dostihu završil hattrick a nadále je jediným vítězným jezdcem v jeho historii. Capferret vyhrál v zatím nejrychlejším čase tříleté existence dostihu, 5:24,30.

Druhý finišoval tempař Dangerous Gleam (ž. Bartoš, tr. Popelka, www.trdelnik.com-Luka, 4,5:1), o tři čtvrtiny délky zpět bral třetí honorář nejúspěšnější ze sázkových outsiderů Peintre Elusif (ž. Kousek, tr. Tůma, Dr. Charvát, 40:1). Čtvrté místo obsadila nejmladší aktérka, čtyřletá Deauveline (ž. Kratochvíl, tr. J. Váňa, Statek Chyše), kterou sázející nakonec poslali na trať jako druhou favoritku 4:1, nejlepší pětici uzavřel poctivý Čáriray (j. Kocman, tr. Ševčík, Vox Ševčík Vlachovice, 40:1), v deseti letech nejstarší účastník a jediný český odchovanec v poli. Dotovaná místa vytěžili ještě šestý Theophilos (ž. Váňa ml., tr. J. Váňa, Dostihový klub iSport-Váňa, 4,5:1) a Catch Life (ž. a tr. Kašný, Viktorie-UH, 25:1).

 

Dally Hit pojedenácté vítězná

Mezi šesti aktérkami Memoriálu Harryho Petrlíka bez potíží splnila roli první sázkové šance šestiletá držitelka titulu Kůň roku 2016 Dally Hit (tr. Pejšková, 1,4:1), hvězda stáje Hippolit Star-Pejšková dosáhla v jubilejním čtyřicátém životním startu již jedenáctého triumfu, v jejím sedle trojnásobný žokej-šampión Jan Rája završil nedělní hattrick (devatenáctý v kariéře) a převzal vedoucí pozici v aktuálním pořadí žokejského šampionátu.

 

Black Bard stylem start-cíl

V Pražském zimním favoritovi si druhý kariérní plný zásah připsal tmavý hnědák stáje DAR Black Bard (druhý spolufavorit 4:1) který stylem start-cíl navázal na své zářijové prvenství z Lysé nad Labem, v sedle svěřence Ludvíka Harise docílil druhého víkendového vítězství žokej Petr Foret.

 

Další dostihy:

V otevírací Ceně WAGO (hdcp IV. k., 2600 m) si pro třetí životní výhru docválal pod jednou z osmi českých žokejek, majících na kontě trojciferný počet triumfů, Vendulou Korečkovou osmiletý valach Marker Sun (tr. Pišl, stáj Rozkovec, 10:1).

V půltuctu nezvítězivších dvouletých účastníků Ceny Fondu ohrožených dětí (III. k., 1200 m) pak roli favorita splnil svěřenec loňské trenérky-šampiónky Saul (stáj Hana Horčičková, 1,8:1), v jeho sedle odstartoval nedělní hattrick žokej Jan Rája.

Další plný zásah úřadující šampión přidal hned v následující Ceně Skiareálu Plešivec (hdcp V. k., 1200 m), když pod jeho vedením zaznamenal páté kariérní prvenství sázkový druhý favorit, osmiletý valach Valmont (tr. Duchoň, Challenger Horse, 4:1).

V Ceně Velta Tea (IV. k., 1600 m) proměnil šesté letošní i životní vystoupení v první výhru sázkový druhý spolufavorit, tříletý valach Kissi Sturm (tr. Míček, DS Mladecko, 3,5:1), jehož žokejem byl zároveň jeho chovatel Jakub Pavlíček.

Na scéně Ceny 160 let křišťálu Moser (hdcp IV. k., 1600 m) se silnou koncovkou potřetí v kariéře prosadila čtyřletá spolufavoritka Surikata (tr. Růžičková, BoKa Seniors, 3:1), její žokej Jan Verner vyhrál letos v Praze podesáté a je v tomto ohledu nejúspěšnějším jezdcem metropolitní sezóny.

Zdroj: Dostihový infoservis - www.velka-chuchle.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }