reklama 11B

Ve finále ČDP 2015 se představí jezdecká špička

Již tento víkend 18. – 20. září se uskuteční finále desátého ročníku Českého drezurního poháru, které se koná v areálu JS Equitana v Martinicích. Těmito posledními velkými závody vyvrcholí v České republice letošní drezurní sezona.
16.09.2015 13:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

ČDP letos nabízí jedinečnou příležitost vidět na tuzemských závodech pohromadě špičkové jezdce a koně. Mezi přihlášenými jsou v kategoriích Challenge Cup, Top Ten Cup i Fitmin Trophy pony ti nejlepší čeští závodníci, včetně několika mistrů České republiky a vítězů mezinárodních soutěží, z nichž někteří startují zpravidla jen v zahraničí.
 
"Letos se soutěže účastní skutečně závodníci nejvyšší úrovně a je jasné, že ve finále ČDP 2015 se utká česká drezurní špička. Můžeme očekávat výjimečné jezdecké výkony," říká jednatel ČDP Tomáš Vášáry
 
Drezura bývá právem označována za nejelegantnější jezdeckou disciplínu, ve které se jezdci snaží docílit maximální harmonie s koněm. Obzvlášť atraktivní budou volné jízdy s hudebním doprovodem tzv. küry, které se například na letošním mistrovství České republiky nemohly kvůli povětrnostním podmínkám uskutečnit. Diváci se mohou těšit na mimořádný sportovní, ale i společenský zážitek.
 
Finále se uskuteční v moderně vybaveném jezdeckém areálu Equitana Martinice, který je součástí vyhledávaného hotelového resortu. Zdejší organizační tým už při předchozím kvalifikačním kole ČDP ukázal, že pro diváky, závodníky i koně zajistí perfektní zázemí a pohodlí.  Pro sledování závodů budou mít diváci k dispozici částečně krytou tribunu s kapacitou 300 míst, otevřená pro ně bude také místní restaurace s vyhlášenou kuchyní. Jídlo a nápoje v průběhu závodů zajišťuje také kryté občerstvení SENÍK s kapacitou 130 míst, které pravidelní návštěvníci areálu dobře znají a najdou jej hned vedle kolbiště. Pro děti je v areálu k dispozici dětské hřiště a skákací trampolína.
 
Kompletní program finálového víkendu a další informace o soutěži najdete na stránkách Equitany Martinice nebo na webu ČDP.
 
Zdroj: Tisková informace ČDP



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE